Barcelona og Real Madrid er rammet av skader på sentrale spillere, men kan likevel stille med svært sterke lag i årets første el Clásico.
Ernesto Valverde kan velge og vrake fra en relativ skadefri tropp, men skader på sentrale spillere som Dembélé og Arthur kan gi treneren hodepine med laguttaket.
Arthur Melo er ikke tilgjengelig til kampen mot Real Madrid. Han sliter tilsynelatende med en skade i lår muskulaturen. Han har ikke vært i aksjon i de tre siste kampene, og spilte sist i seieren mot Atlético Madrid i starten av måneden. Det har ikke kommet noen bekreftelse på når Arthur er forventet tilbake. I hans skadefravær har Ivan Rakitic fått muligheten.
Den skadeplagede vingen pådro seg en hamstring skade under oppgjøret mot Borussia Dortmund for noen uker tilbake. Skaden har satt Dembélé på sidelinjen i Barcelonas fire siste kamper, og han har generelt slitt med skader så langt i årets sesong. Dembélé er forventet tilbake i februar i 2020.
Nylig har Jordi Alba kommet tilbake etter flere uker med skade, og han fikk sine første minutter med fotball i helgen mot Real Sociedad. Muligens han er noe kamprusten, men det er lov å håpe at Alba blir involvert i kampen mot Real Madrid.
Det er forøvrig ingen Barcelona spillere som er utilgjengelig på grunn av suspensjoner.

Ingen el Clásico debut for Hazard

Real Madrid er hardere rammet med skader inn til denne kampen. De må klare seg uten Marcelo, Lucas Vázquez, Marco Asensio og sommerens storsignering Eden Hazard.
Eden Hazard mister sitt første el Clásico grunnet tretthetsbrudd i foten. En skade som har satt han på sidelinjen i Real Madrids fire siste kamper. Prognosene for belgierens retur er satt til januar 2020. For Marcelo sin del er det snakk om en muskelskade som holder ham ute, mens Lucas Vázquez sliter med brudd i tåen. Marco Asensio pådro seg en alvorlig kneskade i sommer og man regner med at han vil gå glipp av store deler av 19/20 sesongen.
Hovedstadslaget har heller ingen spillere utilgjengelig med suspensjoner. Casemiro var dog i faresonen med sine fire gule kort, men han ble spart i helgen og er dermed klar for bataljen i Barcelona.