Gruppespillet er nå over og 16 lag skal kjempe om to ettertraktede billetter til finalen i Istanbul neste år.
Det var lett å frykte det verste da man så gruppetrekningen før denne sesongens Champions League, men Barcelona har som vanlig klart å kapre førsteplassen i gruppen sin. Det medfører at de møter et lag som havnet på andreplass i en av de andre gruppene. Atlético og Real Madrid havnet begge på andreplass i sine respektive grupper, men er ikke mulige motstandere som følge av sperren fra å møte lag fra samme nasjon frem til kvartfinalen.
Trekningen finner sted på mandag 16. desember i Sveits. Som vinner av gruppe sin spiller Barça returkampen på Camp Nou. Den første kampen av to i åttendedelsfinalen vil bli spilt enten 18. eller 19. februar, eller 25. and 26. februar. Returkampen blir spilt 10. eller 11. mars, eller 17. eller 18. mars.
Artikkelen fortsetter under tweeten.

To engelske, to italienske og én fransk

Lagene som Barça kan trekke er som følger:
Tottenham
Laget fra Nord-London har hatt en sesong utenom det vanlige. Etter et par grusomme måneder – hvor det så ut som forrige sesongs finalist skulle ryke ut i gruppespillet – hadde Daniel Levy og resten av Spurs-styret fått nok av Mauricio Pochettino. Inn dørene kom ingen ringere enn José Mourinho. Portugiseren har innledningsvis klart å snu de dårlige resultatene og er nok interessert i skape sprell igjen på Camp Nou i Champions League – slik han gjorde for ganske nøyaktig ti år siden.
Chelsea
Et ungt Chelsea-mannskap anført av Frank Lampard fra sidelinjen kan fort skape problemer for Barcelona. Har hatt varierende resultater i hjemlig liga, men har vist at de innehar en svært høyt toppnivå. Mange Culés ønsker nok seg et møte med London-klubben som Barcelona har hatt flere jevne og underholdende oppgjør med i Champions League.
Napoli
Napoli kom seg videre fra en tøff gruppe der de måtte knive med forrige sesongs vinner i Liverpool samt et ungt og fremadstormende RB Salzburg. Har prestert svært svakt i hjemlig liga sammenliknet med forventningene, men innehar et svært høyt toppnivå som gjør at de kan slå de fleste lag i turneringen over to kamper.
Atalanta
Laget fra Nord-Italia er ferskinger i Champions League-sammenheng. Atalanta er nemlig med i turneringen for aller første gang og har attpåtil klart å avansere til sluttspillet. Det skal sies at de nok befant seg i den svakeste gruppen med Manchester City, Sjakhtar Donetsk og Dinamo Zagreb, men man skal likevel ikke undervurdere italienerne.
Lyon
Lyon er det siste laget Barça kan møte i åttendedelsfinalen. Franskmennene var som kjent i samme gruppe som Barcelona forrige sesong og ga Messi og co. to tøffe kamper. I likhet med lagene ovenfor har Lyon skuffet i hjemlig liga og et Champions League-eventyr virker lite sannsynlig. Sannsynligvis enkleste motstander sammen med Atalanta.
Hvem ønsker du å møte i åttendelsfinalen?