FC Barcelona reiser til Stadio Guiseppe Meazza for å møte Inter Milan til siste kamp i gruppespillet i mesterligaen.
Høstens første oppgjør mellom lagene endte 2-1 til Barca. Det som var en jevnspilt kamp ble avgjort etter to mål av Luis Suárez. Inter har dog levert en sterk høst i hjemlig liga, hvor de leder serien med to poeng ned til Juventus på andreplass. I Champions League kan de fortsatt avgjøre avansementet selv. Før siste kamp, har Inter og Borussia Dortmund sju poeng i gruppe F, hvor Inter leder på innbyrdes oppgjør. Det betyr at Inter er sikret avansement med serier mot Barcelona. Skulle det mot formodning bli poengtap mot Barcelona, er Inter avhengig av at Dortmund avgir poeng mot Slavia Praha for å kapre andre plassen i gruppen. Inter står med 7 seire, 2 uavgjort og 1 tap på de siste 10 kampene i alle turneringer.
Med Antonio Conte på Inters trenerbenk, er det forventet at de stiller opp i en form for 3-5-2/3-4-3-formasjon. Og en spiller det er verdt å se opp for er Lautaro Martínez. Han har storspill i høst, og det har resultert i 13 mål i alle turneringer, og med slikt spill har han blant annet blitt ryktet til Barcelona. Inters nr. 10 er kjent som en klassisk spiss som er sterk i kroppen og i luftrommet, med gode bevegelser og avslutninger. Dersom Barcelona ønsker å få noe ut av kampen er det viktig å nøytralisere blant annet Lautaro Martínez.
For Inter Milan er Roberto Gagliardini, Stefano Sensi, Nicolò Barella og Alexis Sánchez utilgjengelig til tirsdagens kamp.

Barcelona i god form

FC Barcelona fikk en enkel oppgave i helgen, hvor de høvlet over RCD Mallorca 5-2. Da katalanerene allerede har sikret seg gruppeseier, er det lov å håpe at Ernesto Valverde velger å rullere på laget og gir hvile til de som trenger det. At Messi og Pique blir igjen i Barcelona bærer prov om det. En av ungguttene som får plass på flyet til Milano er Riqui Puig, en talentfull spiller fra akademiet, og det blir spennende å se om han får sjansen på tirsdag.

Lagnyheter

Følgende spillere er tatt med i Barcelonas kamptropp mot Inter Milan: Ter Stegen, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Suárez, Neto, Lenglet, M. Wague, Griezmann, Aleñá, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, C. Pérez, Riqui Puig, Ansu Fati, R. Araujo og Morer. N. Semedo, Arthur, O. Dembélé og Jordi Alba er alle ute med skade, mens Piqué, Messi og S. Roberto er utelatt fra kamptroppen.

Kampfakta

Hvem:Inter Milan – FC Barcelona
Hva:Champions League, gruppespill kamp seks.
Hvor:Milano, Guiseppe Meazza.
Når:Tirsdag 10. Desember kl. 21:00
Hvordan:Kampen vises på Viasat 1/ Viaplay.