Kontrakten strekker seg til 2022, med mulighet for forlengelse med ytterligere to år.
Etter at Ansu har overrasket alle denne sesongen med å hoppe over B-lagsspill og gått rett inn i A-stallen har Barcelona lagt en ny kontrakt på bordet til den unge angriperen. Han fikk ny kontrakt i sommer, med en utkjøpsklausul på 100 millioner euro, som nå har steget til 170, som igjen vil stige til 400 millioner euro når Ansu i fremtiden signerer en profesjonell kontrakt som binder han til førstelaget full tid. Det betyr at Ansu fortsatt har muligheten til å spille for B-laget denne sesongen.
Det var mange tilstede da Ansu satt penn til papir tidligere i dag i Barcelona. De høye herrer var alle der, for å vise hvor viktig de mener Ansu er for fremtiden i Barca.

La Masia

Anssumane Fati kom til La Masia da han var 10 år gammel. Han har nå blitt tidenes yngste målscorer i La Liga for Barcelona, og den yngste som har startet en kamp på Camp Nou og yngste til å spille i Champions League for Barcelona.

– Jeg er takknemlig for La Masia. Alle som jobber der har hjulpet meg fra dag en og har lært meg masse. De har vært med meg i tider ting har vært tøft og tatt vare på meg. Det er den beste fotballskolen i verden, sa Ansu om La Masia.

– Nå er jeg bare nødt til å jobbe hardt videre. Passe på at jeg gjør det jeg skal og ha det gøy, så vil resten komme av seg selv. Jobbe med verdens beste hver eneste dag er en drøm, men det er også en gevinst for den harde jobben jeg har gjort, avsluttet han med.