Midtbanejuvelen ble i helgen taklet stygt, noe som har blitt en ukentlig handling mot den lille spanjolen på nivå tre i Spania.
Etter at Puig måtte av banen med det som så ut som en skade i helgen skal de som bestemmer i Barca ha begynt å snakke om fremtiden til midtbanespilleren. Det er det Sport som melder. Heldigvis trente Puig med lagkameratene i dag.
Puig viste allerede forrige sesong at han har et nivå inne som er høyere enn Segunda B, men Puig selv ville heller spille for B-laget enn å bli lånt ut. Det var bare flaks at han unnslapp langvarige skader forrige sesong, og de stygge taklingene har fortsatt også denne sesongen.
Det skal veies opp hva som er best for Puig, og da er det tre muligheter som skal overveies.
1. Fortsette i Segunda B:
Det ble valget i sommer, da Valverde ikke kunne gi Puig minutter for førstelaget. Puig sa selv at han heller ville spille for B-laget enn å dra på utlån, da han er fast bestemt på å spille seg til en plass i A-stallen i Barcelona. Dette er beundringsverdig av en unggutt, som vil kjempe for plassen sin, men en stygg og langvarig skade er rett rundt hjørnet slik som han blir taklet hver uke nå. Dessuten er han allerede for god for Spanias nivå tre, og burde få utvikle seg på en bedre arena.
2. Utleie i januar:
Det vil være opp til spilleren, men ifølge Sport vil det ikke stå på mulighetene. Det er mange klubber som ønsker seg Puig på lån, og Barcelona ser på klubber med lik filosofi der han kan få mye spilletid. Klubben skal mene at det beste ville være å leie Puig ut til utlandet, og Eredivisie er en god destinasjon.
3. Bli førstelagsspiller:
Dette er nok valget de fleste ønsker å se, men hvor legitimt er det? Det er tettpakket med midtbanespillere i førstelaget og Aleñá har måtte se sine lagkamerater fra tribuneplass i de fleste kampene denne sesongen. Ville Puig fått spilletid med de Jong, Arthur, Busquets, Vidal, Rakitic, Roberto og Aleñá foran i køen?
Hvor ønsker du å se Puig fremover?