Her følger del to av intervjuet Messi gjorde med RAC1. Han mimrer om Guardiola-tiden, prater om sin evige rival og om sine beste minner.
Det har gjennom flere år versert rykter om at Messi tar avgjørelser i klubben når det gjelder spillerkjøp og treneransettelser. Disse ryktene dementerte superstjernen.

-Selvfølgelig ikke, det har blitt bevist gjennom alt som har skjedd, det har blitt sagt i lang tid at jeg bestemmer ting, og tar avgjørelsene. Dessverre så må vi bare leve med det, til tross for at det er usant.

-Styret spør spillerne om meninger rundt den eller den spilleren, som for eksempel Griezmann eller Neymar, hva vi tenker om det, om det vil fungere. Vi snakker om ting som kommer ut i pressen, men vi tar aldri de avgjørende bestemmelsene.

Når han blir spurt om forrige Champions League seier i 2015, og om savnet av Xavi og Iniesta hadde han følgende å si:

-Det var en selvfølge at de ville etterlate seg ett tomrom. Vi visste at å finne spillere som dem ville være umulig. Vi hadde en midtbane som hadde ballen 90 % av tiden og når vi mistet ballen, så vant vi den tilbake innen 5 sekunder. Vi visste at vi kom til å savne de. Jeg synes vi har gode midtbanespillere nå, men Xavi og Iniesta var unike, og det er derfor spillestilen våres har forandret seg. Alt gikk gjennom dem og at de ikke er her lenger endret selvfølgelig det.

Videre ble han spurt om hvor lenge han har igjen av karrieren og om Xavis potensielle retur til Barça:

-Xavi kommer tilbake når han ønsker det. Han forbereder seg, lærer og når han kommer tilbake så tror jeg det blir som når Pep kom tilbake. Jeg vet ikke om jeg er her da.
Jeg tar hvert år som det kommer, hvordan jeg har det og om jeg kan fortsette. Vi har kommet i en alder hvor det blir tyngre, og det er normalt, men jeg kan ikke si at « jeg skal spille til jeg er 35 eller 36 år». Fordi når jeg blir 35 eller 36 så er det ikke sikkert at jeg kan bevege meg, jeg vil ikke bare være her for å være her, jeg vil være bra, være konkurransedyktig og hjelpe laget.

Messi tok seg tid til å mimre om Guardiola æraen og om det var hans beste periode, hva som er hans beste og verste øyeblikk i Barcelona karrieren:

–Jeg har prøvd å utvikle og forbedre meg hvert år. Men jeg synes de årene med Guardiola var veldig spesielle, men som spiller så har jeg vokst mye siden da.

–Jeg har vært heldig som har hatt mange fine øyeblikk på forskjellige stadier av livet mitt. For alt vi opplevde på den tiden, så er Guardiola årene de beste.

–Og det verste er som jeg nevnte tidligere i 2013 og 2014. Jeg var også skadet i noen måneder, og jeg dro til Argentina for å restituere meg.

–Av alle trenerne jeg har hatt er Guardiola den beste, med Luis Enrique på en sterk andreplass.

Argentineren har gjennom karrieren scoret mange fine mål, men han har en favoritt. Videre nevnte han hva som var hans beste kamp og vanskeligste motstandere:

–Målet i Champions League finalen i 2009, den headingen er favoritten.
Jeg kan ikke velge én motstander, men vi har møtt mange lag som var sterke og godt strukturert defensivt

–Det spanske landslaget vi spilte vennskapskamp mot i 2010 før VM. Den siste treningskampen Argentina hadde mot Spania minte meg på hvordan vi pleide å spille, det å irritere motstandere ved å beholde ballen.

–Den kampen jeg har best minner fra er Champions League semifinalen mot Real Madrid som vi vant 2-0. Jeg vet ikke om det var min beste kamp, eller lagets beste kamp, men det er ett unikt minne for meg.

Real Madrid har opplevd en trøblete tid etter at hans evige rival dro til Juventus sommeren 2018. Messi hadde følgende å si om Cristiano Ronaldo og situasjonen i hovedstaden:

–Jeg hadde likt om han hadde blitt værende i Madrid, i La Liga, jeg synes det ga rivaleriet noe ekstra, i El Clasico og til selve ligaen.

–Ja de vil fortsette å kjempe siden de er Madrid. De har gode spillere, men som jeg sa før forrige sesong, at de kom til å merke Cristianos fravær for alt han betydde, alle lag i verden ville merket det. Men til tross for det, har de spillere som kjemper for alt og de har historisk tyngde.

Hva synes du om Messis kommentarer, noe du er enig eller uenig i?