Det er sjelden kost at tidenes beste fotballspiller gjennomfører fyldige intervjuer, og nå har han tatt en lengre prat med RAC1. Her er det viktigste av det kapteinen hadde å si.
«Dios» er et vanlig spansk kallenavn på Messi, som også ble brukt for Diego Maradona. Ordet betyr «gud» på spansk og kallenavnet inkorporerer også ofte det berømte nummeret på ryggen til Messi, ved å skrive «D10S». På spørsmål om han liker uttrykket hadde argentineren følgende å si:

— Det plager meg ikke, men jeg liker det ikke særlig heller. Det er en god tanke bak det og jeg vet det uttrykker noe positivt, men det er overdrevet å kalle meg noe slikt. Mateo (Messi sin midterste sønn, anm.) kaller meg stadig Leo Messi: «Kom igjen, Leo Messi» og andre lignende ting. Derfor det ikke er bra for dem å høre slikt.

Videre ble kapteinen spurt om hvordan han takler forventningene han møter hver dag og om han gjør spesielt noe for å takle dem:

— Nei, jeg er person som normalt er veldig innesluttet. Jeg snakker ikke mye om utfordringene mine, men jeg avhenger selvfølgelig av på familie, venner og mine nærmeste. Jeg har alltid taklet det på en naturlig måte og fokusert på å nyte fotballen – noe som alltid har vært min lidenskap – uten å tenke på ting som er knyttet til å være en profesjonell fotballspiller og det er sånn jeg har forholdt meg til alt jeg har opplevd.

På spørsmål om han noen gang i løpet av karrieren har vurdert å gi seg, hadde han følgende å si:

— Ja, det har vært øyeblikk der jeg har følt meg sliten eller utmattet som følge av en kombinasjon av flere faktorer, men jeg tror det er noe som alle opplever. Det har vært noen slike øyeblikk, men spesielt i perioden 2013-2014 da jeg hadde alle problemene med skatteetaten og alle historiene som ble fortalt. Det var det en dårlig periode for meg.

— Det var veldig vanskelig for meg og for min familie, fordi folk danner seg en mening av ting de hører ting her og der samt uttaler seg på grunnlag av det. En viss del av pressen bidro også til at det ble slik.

Som oppfølgende spørsmål ble Messi spurt om han noen gang hadde vurdert å forlate klubben og om det var noen klubber som gitt ham tilbud:

— Når alt dette skjedde, vurderte jeg å dra, men ikke på grunn av Barça – bare fordi jeg ville forlate Spania. Jeg følte jeg at jeg ble behandlet dårlig og ikke ville være her lenger

— Jeg tror døren sto åpen hos mange klubber, men det kom aldri et offisielt tilbud fordi alle visste at jeg ønsket å bli i klubben. Men den situasjonen gikk på tvers av det jeg følte for denne klubben, det handlet om det jeg følte på et personlig nivå.

Messi avga nylig intervju med SPORT der han uttalte at han ikke ønsket å forlate klubben, men at han ønsket seg en sportslig prosjekt som kunne vinne titler. Spørsmålet til argentineren var dermed om han føler at klubben har en slikt prosjekt.

— Det har vært en vanskelig start på sesongen, men vi har en tropp med fantastiske spillere som kan kjempe for alle titler, og jeg tror det er tanken alle i klubben har: vinne og sikre seg troféer. Det er det fansen også ønsker.

— Jeg tror at vi har hatt «vinnende prosjekter» de siste årene også, men de siste 2 årene var det vår egen feil at vi ikke vant Champions League. Måten vi ble slått ut på handler om oss selv, ikke om prosjektet eller treneren.

Deretter ble han spurt om folk kunne være avslappet med tanke på hans fremtid i klubben:

— Ja, selvfølgelig, så lenge de vil ha meg er jeg glad for å være her. Jeg sier alltid at ønsket mitt er å legge opp her, og ingenting har endret seg.

— Akkurat nå er tanken min å forbli her, mest på grunn av det jeg følelsene mine for klubben og også på grunn av familien min, med tanke på hvor godt vi og barna har det i byen. Jeg ville ikke ønsket å forstyrre vennskapene og livene deres. Jeg vet hvordan det føles personlig, og jeg vil ikke at de skal måtte gjennomgå det.

Det var ingen overraskelse at den utfordrende situasjonen rundt Griezmann også ble et tema i intervjuet, og Messi hadde mye positivt å si om franskmannen:

— Det er ikke lett å komme til Barcelona og tilpasse seg stilen. Det ser lett ut fra utsiden, men det er vanskelig for spillere som kommer utenfra og aldri har opplevd dette eller vokst opp med denne stilen. Han kommer fra et lag som spilte på en veldig annerledes måte, men jeg er ikke i tvil om at han vil ende opp med å tilpasse seg, fordi han har mye kvalitet og han er veldig intelligent.

Det har også florert diverse rykter om at Messi ikke ønsket at Griezmann skulle bli kjøpt, og at han heller ønsket seg Neymar. Argentineren avfeide disse ryktene kontant i intervjuet:

— Det er selvfølgelig løgn. I fjor da ryktene rundt ham først startet sa jeg at han var en av de beste spillerne i verden, og vi alltid vil ha de beste. Jeg har aldri hatt et problem med at han ble hentet til klubben, så det er åpenbart en løgn.

Videre ble han spurt om han også ønsket seg Neymar tilbake i klubben:

— Ja, av samme grunn. På sportslig nivå er «Ney» en av de beste i verden, jeg er ikke i tvil om det. Han er en spesiell spiller, en spiller som kan skape ubalanse hos motstanderen, og å ha ham ville gitt oss flere alternativer til å kunne vinne ting.

–Men jeg forstår at han ikke bare er bedømt fra det sportslige perspektivet, men for alt som omgir ham og måten han forlot klubben på. Det var mange socios (klubbmedlemmer, anm.) som ikke ville at han skulle returnere og det er forståelig på bakgrunn av hva som skjedde. Så det var komplisert for ham å kunne returnere, men fra et rent sportslig perspektiv ville jeg gjerne hatt ham tilbake.

Ikke overraskende ble kapteinen spurt om Ernesto Valverde og om han var i favør av at han skulle forbli i klubben:

— Som sagt, jeg tror at tapet var på våres skuldre, spillerne. Det er uakseptabelt at noe slikt kunne skje med oss, for det hadde skjedd året før mot Roma. Men vi ble stående i en vanskelig situasjon og Roma-kampen kom inn i tankene våre, og vi kunne aldri komme oss ut av det, noe som gjorde at ting bare ble verre. Men jeg tror ikke det skjedde på grunn av treneren.

— Det var ikke min beslutning om klubben beholde Valverde, slik folk sier. Klubben bestemte det og troppen godtok det med glede og ro, fordi han er en trener som vi støtter og liker. Akkurat som vi gjorde med Luis Enrique før ham, i tillegg til de som kommer etter ham.

— Jeg tror at vi må stå samlet for å nå våre mål, ellers er det svært vanskelig.

Var det noen av Messi sine uttalelser du bet deg ekstra merke i? Vi vil gjerne ha dine innspill i kommentarfeltet!