Den suksessfulle River Plate-treneren Marcelo Gallardo skal ha blitt pekt ut som en mulig erstatter for Valverde, ifølge en argentinsk journalist.
Det var SPORT som omtalte journalistens uttalelser i dag. Argentineren Fernando Czyz er journalist i den argentinske delen av det velkjente nyhetsnettverket TNT Sports. Ifølge Czyz skal Barcelona sitt styre ha pekt ut den argentinske treneren som en potensiell erstatter for Valverde dersom situasjonen ikke bedrer seg for førstelaget.
Videre skal journalisten ha påstått at styret allerede har vært i kontakt med Gallardo, men at han skal ha distansert seg fra noen form for samtaler så lenge River Plate fortsatt er involvert i Copa Libertadores. Treneren har kontrakt med klubben ut 2021.

Hvem er Marcelo Gallardo?

Gallardo er relativt ung i trenersammenheng som 43-åring, men han har allerede rukket å samle en haug med troféer i de få årene han har vært trener. Argentineren har ledet River Plate med stor suksess siden 2014, og han kan blant annet vise til to finaleseire i svært prestisjetunge Copa Libertadores.
I tillegg ledet han klubben til finale i Klubb-VM i 2015, der det som kjent ble tap mot ingen ringere enn Lionel Messi og co. Tilsammen har han vunnet 10 troféer med Buenos Aires-klubben, noe som gjør ham til den mest suksessfulle treneren i klubbens historie.
Under Gallardos ledelse har River Plate operert med en rekke forskjellige formasjoner, men argentineren har primært foretrukket en noe uortodoks 4-1-3-2-formasjon. Flere har pekt på likheten på den taktiske tilnærmingen til Gallardo og Marcelo Bielsa sine respektive lag, spesielt som følge av fokuset på en høytpressende, offensive stil. River Plate-treneren spilte også under Bielsas ledelse av det argentinske landslaget.

Barcelona avviser ryktene

SPORT meldte, et par timer etter at de først omtalte ryktene fra Argentina, at Barcelona kategorisk har avvist at de har vært i kontakt med Marcelo Gallardo. Det trenger ikke nødvendigvis ikke å bety at rapportene ikke stemmer, spesielt ettersom klubben tidligere har kommet med slike uttalelser, som i Griezmann-sagaen.
Håper du at rapportene stemmer?