På mandag vant Lionel Messi prisen som verdens beste fotballspiller i regi av FIFA. I den forbindelse har magikeren delt sine tanker rundt Ansu Fati samt hans ambisjoner for nåværende sesong.

— Jeg er veldig glad for å vinne denne prisen. Det er spesielt moro når min kone og to av sønnene mine er tilstede. Likevel, individuelle priser kommer i andre rekke for meg. Det er lagets suksess som teller.

Argentineren, som nå har 400 ligakamper for Barcelona etter hans 45 minutter mot Villarreal delte også hans tanker rundt Ansu Fati, som virkelig har fått vist hva som bor i han denne sesongen.

— Jeg liker han veldig godt, og jeg skal hjelpe han så godt jeg kan. Han er en fantastisk fotballspiller og han har det som skal til for å lykkes. Likevel må vi huske på at han kun er 16 år. I mine øyne mener jeg han bør få en gradvis utvikling slik jeg fikk da jeg var på samme alder. Jeg fikk god hjelp av Ronaldinho og Rikjaard. Han utelot meg fra laget noen ganger, og på det tidspunktet ble jeg sint. Nå som jeg har blitt eldre skjønner jeg hvorfor han gjorde det.

Messi uttalte seg også om hans mål for nåværende sesong.

— Det er fire år siden vi vant Champions League forrige gang, og vi vil gjerne vinne den turneringen igjen. Vi vet det kommer til å bli vanskelig, så vi må ta kamp for kamp.