Barcelona kom tilbake på vinnersporet etter en pangstart på Camp Nou.

FC BARCELONA 5 – 2 Valencia CF

Kampfakta
2′, 1-0 ved Ansu Fati (Frenkie de Jong)
7′, 2-0 ved Frenkie de Jong (Ansu Fati)
26′, 2-1 ved Gameiro (Rodrigo Moreno)
52′, 3-1 ved Gerard Piqué (Antoine Griezmann)
61′, 4-1 ved Luis Suárez (Arthur)
82′, 5-1 ved Luis Suárez (Antoine Griezmann)
92′, 5-2 ved Maxi Gomez (Denis Cheryshev)
Gule kort:
Jordi Alba – Barcelona.
Rodrigo Moreno, Denis Cheryshev, Kang In Lee, Maxi Gomez – Valencia
Ungguttene i fyr og flamme fra start
FC Barcelona tok imot Valencia på Camp Nou i sesongens andre hjemmekamp. Etter kun to minutter av kampen tok Barça ledelsen. Frenkie de Jong fant Ansu Fati med en fin pasning før unggutten satt ballen godt plassert til side for Jasper Cillessen. Fem minutter senere var rollene snudd om, da Fati på nydelig vis kom seg fri på venstresiden før han fant Frenkie de Jong inne i feltet. Nederlenderen var nådeløs da han satt ballen kontant i mål.
Etter 18 minutter var Valencia for første gang frempå da Rodrigo spilte Gameiro igjennom, men skuddet ble for svakt fra franskmannen. Noen minutter senere ble det derimot mål hvor de begge igjen var involvert. Rodrigo fant Gameiro nok en gang fint, og franskmannen lot seg ikke be to ganger.
Etter pausen tok det kun seks minutter før Barcelona økte ledelsen igjen. Griezmann fikk fyrt av et skudd utenfor 16-meteren som Jasper Cillessen ikke klarte å holde fast, ballen havnet hos ingen andre enn Gerard Pique som satt ballen enkelt i mål. Etter timen spilt var det klart for Suárez-show. Kun minuttet etter han entret banen satt han ballen på flott vis helt nede ved stolperoten. Det skulle ikke bli det siste uruguayaneren gjorde i comebacket sitt. Ti minutter før full tid var han nådeløs igjen hvor han skjøt hardt i samme hjørnet som sist. Helt på slutten var det en annen uruguayaner som kom på scoringslisten. Maxi Gomez fikk med seg et trøstemål på overtid etter et flott innlegg av Denis Cheryshev.

Spillervurderinger

Marc André ter Stegen 4:
Flink i boksen og var godt frempå ved flere anledninger. Kunne ikke gjøre mye med scoringene til Valencia.
Nélson Semedo 4:
Solid kamp fra portugiseren. Gjorde sjeldent feil, og hadde mange gode valg i kveld. Veldig nære å score også. Full kontroll på Guedes.
Gerard Piqué 4:
Slet litt med farten til Gameiro og Rodrigo til tider, men spilte ellers en god kamp. Får også en scoring hvor han er flink til å plukke opp returen fra Griezmann sitt skudd.
Clément Lenglet 3:
Slet også med farten til Valencia-spissene, men ellers en helt ok forestilling fra franskmannen.
Jordi Alba 3:
Kommer fint med i angrep gang på gang, men den siste pasningen satt ikke helt for Alba i dag. Gjør ting enkelt og greit.
Arthur 4:
Pasningssikker som vanlig. Ro med ballen. Gjør få feil. Deilig å se brasilianeren fra start igjen. Noterer seg også for en assist. Av etter 72 minutter.
Sergio Busquets 4:
Blekkspruten var god i kveld. Supplementerer Arthur og Frenkie de Jong på nydelig vis. Balanserer midtbanen godt og er god i gjenvinningene.
Frenkie de Jong 4:
Får sitt første Barcelona-mål og assist i løpet av de første syv minuttene. Styrte showet i første omgang. Ble mer usynlig i andre og blir tatt av etter 70 minutter spilt.
Carles Pérez 2:
Vil mye, men får ikke allverdens til i kveld. Har noen fine detaljer, men mister ballen unødvendig ved et par anledninger.
Antoine Griezmann 3:
God i det oppbyggende spillet. Holder fart i angrepene ved mange flotte ett-touch pasninger. Ikke veldig frampå i den siste tredjedelen, men han påfører Cillessen en retur som Pique setter i mål. Noterer seg også for en enkel assist til Suárez.
Ansu Fati 5 BB:
For en start på kampen fra unggutten. På nærmest sin første touch setter han ballen i mål, før han minutter senere leker seg lett forbi Valencia-forsvaret og serverer Frenkie de Jong på vakkert vis. Viser en enorm ro til kun å være 16 år gammel. Er nære flere ganger ved et par gode langskudd også. Har også noen enkle balltap, men ellers en veldig god kamp. Blir tatt av til stående applaus etter 60 minutter.

Innbyttere:

Luis Suárez 5:
Uruguayaneren kommer tilbake med et smell. Scorer umiddelbart etter han entrer banen, og det på vakkert vis. Virker mer pigg enn på lenge og det belønnes med enda et mål. Får håpe dette bare er starten på en pigg Suarez fremover.
Ivan Rakitic 2:
Kommer inn etter 70 minutter, men gjør ikke mye for å spille seg inn i laget igjen.
Arturo Vidal 3:
Ikke mye involvert i de 20 minuttene han får.
Hva synes du om vurderingene? Legg gjerne igjen din mening under.