I et intervju med den spanske avisen Sport, pratet Messi om blant annet skaden sin, Champions League og Neymar.
Han startet innledningsvis med å snakke om forrige sesong hvor han påpekte at sesongen hadde gått bra helt frem til tapene mot Liverpool og Valencia, tap som ødela sesongen. Til tross for en meget god personlig sesong så understrekte han at titler med laget betyr mer enn individuelle priser, og at i fjorårssesongen så oppnådde de dessverre ikke alle målene sine.
Videre snakket Messi om skaden som har holdt han ute av spill så langt denne sesongen, og at han gledet seg til å spille kamp igjen. Det var en skade han pådro seg under første trening av årets sesong. Han følte rehabiliteringen gikk bra, men så fikk han dessverre ett tilbakefall før kampen mot Real Betis.
Når han eventuelt returnerer på fotballbanen sa han følgende:

Jeg trener fortsatt på egen hånd. Jeg har ingen bestemt returdato. Jeg blir testet og kommer ikke til å spille mot Valencia. Så får vi se om jeg spiller mot Borussia Dortmund eller Granada.

Til tross for Barcelonas tunge start med tap mot Athletic Bilbao så er ikke argentineren bekymret. Han syntes laget presterte bra, men de klarte ikke å avgjøre kampen. Hvorpå han også påpekte at laget har hatt uflaks med skader. Mot Real Betis var han fornøyd med hvordan Barça fremstod, men at kampen mot Osasuna kostet laget.

Vil vinne Champions League

Messi fortalte at som alltid så ønsker de å vinne alle titlene hvert år, men Champions League betyr noe ekstra:

Jeg ville elsket å vinne Champions League igjen. Det er lenge siden vi vant Champions League og jeg synes at vi som klubb bør vinne Champions League. På et personlig plan ville jeg elsket å vinne den enda en gang.

Han anerkjenner at det er mange gode konkurrenter. Rivaler som Atletico Madrid, Real Madrid, Juventus og Man City har gjort gode signeringer og alle storlagene ser sterkere ut.

– Hadde likt å spille med Neymar igjen.

Messi sa at han ikke hadde snakket med Neymar angående en overgang. Det eneste han visste var at Neymar gledet seg til å komme til Barcelona, men at det er vanskelig å få til en overgang og det var vanskelig å forhandle med PSG.

Jeg ville likt om Neymar hadde kommet tilbake. Og jeg forstår at folk var i mot det. Det er helt normalt med tanke på alt som skjedde med Neymar, og måten han dro på.

Men på et sportslig nivå så er Neymar for meg én av de beste i verden og laget ville selvfølgelig hatt større sjanse til å oppnå målene vi ønsker (med han).

Vi spurte ikke klubben om å signere Neymar, men vi ga vår mening om det var bra eller ikke for han å komme.

Jeg ble ikke skuffet over at han ikke kom. Jeg hadde likt om han hadde kommet og vært her med oss, men som jeg har sagt før; vi har en strålende stall og kan vinne alt uten han også. Nei, jeg ble ikke skuffet, men jeg hadde likt å spille med han igjen.

– Må gjøre endringer for å bli mer profesjonell

På spørsmål om Dembele og hans situasjon med tanke på skader og manglende profesjonalitet hadde Messi dette å si:

Jeg ser at han har imponerende kvaliteter, at han kan gjøre det han vil, at han er veldig ung og at dette året er det viktig for ham å ta det spranget som hele Barcelona ønsker. Han må gjøre endringer for å bli mer profesjonell, få det i hodet, å ha som mål å lykkes i Barcelona som han vil. Jeg håper han ikke har like mye uflaks med skader som han har hatt i disse årene fordi i fjor når vi trengte han som mest, var han skadet. Forhåpentligvis skjer ikke dette i år og at han kan vise hva han kan. Det er veldig mye. Som spiller er han imponerende.

Kontraktssituasjonen

Etter at Bartomeu tidligere bekreftet at Messi har en klausul i kontrakten som tillater han å forlate klubben gratis etter endt sesong, var det mange cules som fikk bange anelser. Messi kunne dog forsikre fansen om at Barça er hans hjem.

Ja, jeg vil si at jeg ønsker å være i Barcelona så lenge jeg kan. Jeg ville elsket å bli her i hele min karriere fordi dette er mitt hjem. Samtidig må jeg også føle meg bra fysisk, spille og være viktig, samt være med på et vinnerprosjekt.

Jeg vil vinne, og jeg vil vinne i denne klubben. Dette er mitt hjem. Jeg har ingen intensjoner om å flytte noe sted, men jeg vil fortsette å konkurrere og å vinne.

Hva tenker du om kapteinens intervju?
Kilde: Sport.es, @LaLigaNorge, @barcacentre