De siste dagene har ryktene gått om en spesiell klausul i kontrakten til Messi. Nå bekrefter presidenten ryktene.
Til tross for den pågående landslagspausen er det Messi og Barcelona som har fått de største overskriftene de siste dagene. Flere store aviser omtalte ryktene om at argentineren kan forlate klubben gratis etter sesongen, blant dem spanske El País.
Også troverdige Cadena SER meldte at Messi kunne byttet ut Barça med hvilken som helst klubb, så lenge han gir klubben beskjed før utgangen av april måned.

Bekrefter ryktene

I et eksklusivt intervju med klubbens TV-kanal, Barça TV, bekreftet president Bartomeu at ryktene stemmer:

— Messi kan forlate klubben når han selv ønsker. Han har fått frihet rundt sin egen fremtid, men jeg er ikke i tvil om at han ønsker å fortsette. Xavi, Iniesta og Puyol hadde også denne typen kontrakter. Messi er en enorm culé.

— Klubben har en sunn økonomisk situasjon

Presidenten snakket også om en rekke andre temaer. Blant annet om hvordan klubbens økonomiske situasjon ser ut.
Ettersom klubben betalte utkjøpsklausulen til Griezmann fordi de ikke kom til enighet med Atlético, ble de tvunget til å finansiere deler av overgangen med eksterne midler. Men Bartomeu mener at det er et tegn på en sunn økonomi:

— Klubben vår har en sunn økonomi. At finansinstitusjoner kommer til oss for å tilby finansiering er et tegn på at de stoler på oss. Gjelden bekymrer noen klubbmedlemmer mye, men den er på et nivå som er normal gjeld, og den oppfyller kriteriene i klubben.

Han snakket også så vidt om et tema som har vært diskutert i Fotball-Europa de siste årene:

— Vi snakker med UEFA og La Liga om lønnstak og grenser for overgangssummer.

Frykter du at Messi vil forlate klubben gratis i nær fremtid?