Nok ett poengtap, og Barça fikk en ny rekordholder.

Osasuna 2 – 2 FC BARCELONA

Kampfakta
7′, 1-0 ved Roberto Torres (Brandon)
51′, 1-1 ved Anssumane Fati (Carles Pérez)
64′, 1-2 ved Arthur (Carles Pérez)
64′, 1-2 ved Roberto Torres (Straffe)
Gule/røde kort:
Fran Mérida, Brandon, Jon Moncayola- Osasuna.
Sergi Roberto, Frenkie de Jong, Gerard Piqué, Clément Lenglet – Barcelona.
Tafatte gjester og aggressive verter
Osasuna tok imot FC Barcelona på El Sadar. Det skulle bli en jevn batalje hvor gjestene ikke skapte mye. Det første målet kom allerede etter 7 minutter. Brandon fikk enkelt driblet av Clément Lenglet og lagt inn. På bakerste stolpe var Roberto Torres og han fikk bredsidet ballen inn fra kloss hold.
Barça klarer ikke å skape noe i første omgang, og spillet preges av tregt balltempo og går til puse med ett mål under. Gjestene starter mye bedre i andre omgang, og ett frekt innlegg fra Carles Pérez havner på hodet til Anssumane Fati. Ungutten header ballen sikkert i mål , og blir med det Barça yngste målscorer gjennom tidene.
Kort tid senere så er det nok en innbytter som sender Barça i føringen. Arthur mottar ballen innenfor Osasunas seksten-meter, hvor han får plassert ett skudd langs lengste stolpe. På tampen får Osasuna i dømt ett straffespark etter en hands på Piqué. Roberto Torres setter straffen sikkert i mål. Barça makter ikke å score seiersmålet, og kampen ender 2-2

Spillervurderinger

Marc André ter Stegen 3:
Slipper inn to mål, men kan ikke klandres for noen av målene. Full kontroll på det som kommer og sikker i pasningsspillet som vanlig.
Nélson Semedo 2:
Er på etterskudd på 1-0 målet hvor han ikke følger mannen sin. Bidrar ellers lite offensivt og sliter defensivt. Blir byttet ut etter 45 minutter med Anssumane Fati.
Gerard Piqué 3:
Sliter gjennom hele kampen mot aggressive Osasuna angripere, og er ofte på etterskudd. Forårsaker straffen som gir Osasuna utligning til 2-2.
Clément Lenglet 3:
Blir rundlurt på 1-0 målet, og sliter som sin makker med motstanderens høye press.
Jordi Alba 2:
Svak på 1-0 målet hvor han mister ballen for enkelt. Løper ellers som vanlig opp og ned på siden, uten at han får utrettet noe særlig offensivt.
Sergi Roberto 2:
Pasningssikker som vanlig. Men skaper som resten av laget ingenting i første omgang. Blir byttet til høyreback i andre omgang og leverer helt greit der. Fikk gult kort.
Sergio Busquets 3:
Bidrar til at Barça beholder ballen, men skaper ikke mye. Viktig gjenvinning i forkant av Barça s 2-1 mål.
Frenkie de Jong 3:
Kommer ikke helt til sin rett som indreløper i denne kampen. Blir mye tversoverpasninger og lite gjennombrudd. Får gult kort. Byttet med Vidal i det 82 minutt.
Carles Pérez 4(BB):
Bidrar med 2 målgivende. Prøver på mye offensivt og er hissig på avtrekkeren. Bør dog løfte blikke oftere da medspillere ofte er i gode posisjoner.
Antoine Griezmann 2:
Helt usynlig gjennom hele kampen. Får dog lite å jobbe med.
Rafinha 3:
Sliter med å finne løsninger og bidrar til ball trilling. Bruker enkelte ganger for lang tid med ball og drar ned tempoet. Byttet for Arthur etter 53 minutter.

Anssumane Fati 4:
Kommer inn i andre omgang. Blir Barças yngste målscorer gjennomtidene med sitt nydelige hodestøt. Gjør jobben defensivt og forsøker å dra opp tempoet og skape farligheter.
Arthur 4:
Tok tak i midtbanen og kampen. Bidrar til å holde tempoet oppe når Barça presser på i andre omgang. Fin scoring fra brassen.
Arturo Vidal: For lite tid til vurdering
Hva synes du om vurderingene? Legg gjerne igjen din mening under.