Onsdag 27. august var det duket for den offisielle åpningen av Estadi Johan Cruyff. Barcelonas og Ajax’ ungdomslag spilte en underholdende kamp, i en hyllest til den nederlandske legenden Johan Cruyff.

Stjernespekket seremoni

I forbindelse med åpningseremonien var det prominente gjester tilstede. Barcelona var representert med blant annet førstelagsspillerne Messi, Busquets, Piqué, Roberto, og de Jong, samt klubbpresident Josep Bartomeu og hovedtrener Ernesto Valverde.
Æresgjestene var familien Cruyff, Danny Cruyff, Johans enke. Samt datteren Susila og sønnen Jordi Cruyff. Dagen i forveien, overvar familien også avdukingen av en statue av Johan Cruyff utenfor Camp Nou. Den tidligere Barca-spilleren Jordi, hadde for øvrig også æren av å ta avspark under kveldens kamp. Andre storheter som Marc Overmars, Marta Torrejón (Barcelona Femení-spiller), Carles Puyol og Eric Abidal var også tilstede.
5214 tilskuere ble vitne til en underholdende kamp. Vertene var offensive og skapte mange farligheter og avslutninger, men dessverre klarte de ikke å omsette sjansene sine. Gjestene på sin side var effektive og klarte å sikre seg seieren. Ajax’ Naci Unuvar ble den store helten med ett mål i hver omgang. Kampen endte 0-2.

Espai Barça og planen videre

Estadi Johan Cruyff vil ha en kapasitet på 6000 tilskuere. Dette vil bli det nye hjemmet til Barcelona-B og Barcelona Feminí, samt at Juvenil A vil spille europacupkamper her. Stadionet er første del av Espai Barça prosjektet. Ett prosjekt som innebærer å oppgradere Camp Nou, og Barcelonas fasiliteter. Videre er planen å rive Mini Estadi, for å gjøre plass til byggingen av Palau Blaugrana, en arena for Barcelonas innendørsidretter.
Sjekk ut videoen av den nye stadioene, og fortell oss hva du synes!