Nederlenderen viste igjen under sommerens siste treningskamp hvilke ferdigheter han kan tilføre laget, men hvor viktig blir han for suksess denne sesongen?
I den andre av to treningskamper mot Napoli i USA denne sommeren, valgte Ernesto Valverde å teste ut en midtbanetrio bestående av de Jong, Sergi Roberto og Carles Aleñá.
Ingen av dem har tidligere spilt fast sammen på midtbanen, men spillet fløt likevel overraskende godt, og til tross for at det var en treningskamp var det muligens en av de beste Barça-kampene på lenge.

Herjet i dypet

De Jong ble plassert i den dype ankerrollen – en posisjon som med få unntak har blitt dekket av Busquets det siste tiåret. Den nederlandske maestroen gjorde på ingen måte skam på posisjonen, og briljerte gjennom hele kampen.
På mange måter minnet han om en yngre og mer mobil utgave av nettopp Sergio Busquets. Det er tydelig at de Jong innehar ferdigheter som dette laget har savnet i mange sesonger, noe som betyr at han fort kan bli en av de viktigste spillerne i troppen denne sesongen.
Muligens vil han også bli lagets nest viktigste spiller – hvem den viktigste er sier nok seg selv.

– Jeg har høye standarder for meg selv og andre

De jong avga nylig et lengre intervju med ESPN der han blant annet snakket om sommerens sesongoppkjøring og den kommende sesongen. Han ble også spurt om hvordan han har tilpasset seg laget og byen:

— Jeg stortrives så langt. Laget hjelper meg mye, både på og utenfor banen. Jeg føler meg komfortabel. De har fått meg til å føle meg hjemme og den første måneden har vært veldig bra

Vider ble nyervervelsen spurt om måten han vært kritisk til deler av sitt eget og lagets spill i sesongoppkjøringen:

–Jeg har en høye standarder for meg selv og andre, men jeg er ikke sjefen for laget så jeg trenger ikke si noe om [hvordan vi skal spille]. Jeg krever bare mye av meg selv, og jeg tror at du alltid trenger ha et øye for tingene man kan forbedre, for ellers blir du ikke en bedre spiller. Jeg er fortsatt ung, så jeg må forbedre meg mye.

Han ble også spurt om hvilke aspekter av sitt eget spill han ønsker å forbedre:

— Jeg tror jeg kan forbedre langpasningene mine og jeg kan score flere mål. Jeg tror ikke det er det viktigste som midtbanespiller, spesielt med min spillestil, men jeg kan score flere mål. Jeg kan forbedre langskuddene og løp inn bak motstanderens forsvar.

Hvor viktig tror du nederlenderen blir den kommende sesongen?