Etter å ha vært ryktet til klubben i flere uker, er overgangen nå endelig i boks.
Det har vært tydelig en stund at klubben har hatt et sterkt behov for å få inn en ny venstreback. Etter utlånet, og senere salget, av Marc Cucurella så det også ut til at klubbens styre var på jakt etter en spiller på overgangsmarkedet som kan avlaste Jordi Alba, samt være en erstatter av 30-åringen i lengden.
Mange pekte på Betis-backen Júnior Firpo som et mulig overgangsobjekt, noe som også klubben så ut til å være enig i. Etter lange forhandlinger er Barcelona blitt enig med Andalucía-klubben om en overgang på 18 millioner euro, i tillegg til tolv millioner i variabler.

Hvem er Júnior Firpo?

Júnior Firpo er en 22-årig spanjol, men født i Den Dominikanske Republikk, og har fått med seg fire kamper på Spania sitt U21-lag. Venstrebacken har gått gradene i Real Betis etter å ha ankommet klubben i 2014.
Firpo ble promotert til klubbens førstelag i forkant av fjorårets sesong og skulle raskt vise seg å bli en viktig spiller for daværende trener Quique Setién.
Backen noterte seg for 30 kamper i alle turneringer med småpene syv målpoeng. Dersom man har sett spanjolen i aksjon, samt tar med statistikken, er det liten tvil om at Firpo er svært kapabel i det offensive spillet.
Han har også allerede rukket å imponere på Camp Nou, Firpo noterte seg nemlig for både mål og målgivende i Barcelona sitt famøse 3-4-tap hjemme mot Real Betis forrige sesong og var dermed en av kampens store spillere.

Økt konkurranse for Alba

De siste sesongene har Jordi Alba hatt forholdsvis liten konkurranse om venstrebackplassen, i motsetning til høyrebackplassen hvor Sergi Roberto og Semedo har konkurrert om én plass. Som nevnt har det vært tydelig at Valverde har hatt behov for en spiller som kan avlaste Alba, uten at det svekker laget betydelig.
Til tross for at den meritterte spanjolen signerte en ny langtidskontrakt i fjor, ville det være en god anledning for å hente en yngre back som på lang sikt kan ta over plassen.
Er du fornøyd med overgangen, og tror du Firpo kan gi Alba ordentlig konkurranse om backplassen?