Patrick Kluivert er tilbake i klubben etter å ha signert sin kontrakt i dag for å bli direktør for ungdomslagene, det vil si lagene helt opp til Juvenil A. Kontrakten hans strekker seg til 2021.

– Jeg er veldig glad for å kunne vende hjem igjen og ser frem til denne nye æraen i mitt liv, og oppgaven om å holde Barca i toppen av fotballverden, sa Kluivert.

– Jeg vokstre opp i Ajax sitt akademi, som er veldig likt La Masía, og tror jeg kan gjøre mye for utviklingen av unge Barca-spillere, fortsatte han.

Kluivert, som nå er 43 år, spilte for Barca mellom 1998 og 2004. Han scoret 145 mål på 308 kamper, noe som gjør han til en av de mestscorende Barcelonaspillerne gjennom tidene. Han har hatt flere roller innen fotball siden han la spillerkarrieren på hylla, og sist som assistenttrener til Clarence Seedorf for det kamerunske landslaget i Afrika Mesterskapet.
Dette betyr at det er Kluivert som skal ha ansvaret for at ting blir gjort ordentlig i La Masía de neste årene, og at vi får opp enda flere av de unge spillerne.