I kjølvannet av at man mistet Xavi Simons til PSG er det viktig å se at de to største talentene i La Masía begge fikk langtidskontrakter i Barca denne sommeren.
Anssumane Fati (16) og Ilaix Moriba (16) sto i sommer begge uten videre kontrakt i klubben, og manglet ikke tilbud fra store klubber rundt i Europa. Der Ilaix signerte sin kontrakt i april, i det som skal ha vært den største lønnen noen i juniorlagene har fått, lot Ansu, som han er kjent som, vente på seg.
Nå har det også, endelig, blitt kjent at Ansu også blir å se i Barca i nærmeste fremtid. Begge har en utkjøpsklausul på 100 millioner euro, og en kontrakt som strekker seg til 2022 som kan øke om klubben ønsker.
Planen for de to er at de skal være Juvenil A-spillere i kommende sesong og spille under Valdés, men også få muligheter for Barcelona B. De var begge viktige spillere allerede forrige sesong for Juvenil A (u-19 laget) i serie og UEFA Youth League, selv om Ilaix startet sesongen for Juvenil B.
Ilaix, med sin enorme fysikk for sin alder, er alltid et uromoment for motstanderne. God til å forsere lagdeler med ballen i bena og er målfarlig fra sin midtbaneposisjon – noe som har gjort at Pogba-samenligninger kom for flere år siden.
Ansu på sin side er en venstrekant som er veldig glad i å dra seg innover i banen og avslutte med sin høyrefot. Bra fart og god teknikk, men kanskje aller best på å posisjonere seg foran mål. Dette gjorde at han var u-19 ligaens toppscorer forrige sesong, i en alder av 15/16 år(!)
De to største talentene i La Masía er altså signert for flere år fremover.