Eibar bekreftet i dag at Barcelona har benyttet seg av spillerens tilbakekjøpklausul.
Marc Cucurella gikk til basker-klubben på lån forrige sommer i jakt på spilletid på Spania sitt øverste nivå, etter at mulighetene på Barcelona sitt førstelag uteble. Etter en svært imponerende sesong i Eibar, valgte klubben å benytte seg av kjøpsopsjonen på 2 millioner euro.
Låneavtalen mellom klubbene inneholdt også en tilbakekjøpklausul på 4 millioner euro som Barcelona nå har benyttet seg av. Katalaneren spilte totalt 31 kamper i ligaen og noterte seg for 1 mål og 2 målgivende, med mange av kampene i en rolle ytterst til venstre på Eibar sin midtbane.

Tiltenkt rolle eller kun økonomisk triksing?

Det naturlige oppfølgingsspørsmålet til Cucurella sin retur er om han blir værende i klubben som følge av en tiltenkt rolle i førstelagstroppen, eller om styret benyttet seg av klausulen for å maksimere det potensielle utbyttet av et salg.
I skrivende øyeblikk er venstrebacken gitt en markedsverdi på 10 millioner euro av Transfermarkt, og det er ikke usannsynlig at flere klubber vil være interessert i betale en pen sum for katalanerens tjenester.
Barcelona har også vært sterkt linket til den ettertraktede Betis-backen Júnior Firpo. Ifølge SPORT-journalisten Albert Rogé skal kjøpet av Cucurella ikke har noen innvirkning på et mulig kjøp av Firpo.
Tror du Cucurella blir solgt igjen i løpet av sommeren?