Den franske stopperkjempen avga nylig et intervju der han snakket om skadeproblemene, livet i Barcelona og hva han tenker om fremtiden.
Sesongen 2017/2018 var et gjennombrudd for Samuel Umtiti. Stopperen kronet det som var en fantastisk individuell sesong med å være en sentral brikke Frankrike sin VM-seier. Umtiti var likevel åpen om at han slet med smerter i et kne og spilte de fleste kampene i turneringen med en form for søtteteip på begge knærne.
Smertene i kneet skulle vise seg å hindre ham fra å fortsette den gode formen fra sesongen før verdensmesterskapet. Uker ble til måneder og plutselig hadde landsmann og ny-signering Clément Lenglet blitt varm i Barça-trøyen.
Umtiti endte opp med skuffende 15 kamper i løpet av sesongen grunnet skadeplagene, men nå ser stopperkjempen frem til neste sesong:

— Jeg hadde en vanskelig sesong på grunn av skaden, men jeg visste at det var et sannsynlig utfall, og jeg visste at jeg måtte gjøre noe på grunn av smertene jeg følte under VM.

— Mot slutten av sesongen klarte jeg å spille igjen og rytmen var på vei tilbake. Nå skal jeg forberede seg til neste sesong slik at jeg er 200%.

Avkrefter overgang?

De siste månedene har det meste av nyhetene rundt franskmannen handlet om en potensiell overgang vekk fra Catalonia, da først og fremst til Premier League. Flere av Umtiti sine uttalelser fjerner også mye av tvilen rundt hans umiddelbare fremtid.

Livskvaliteten er fantastisk. For meg er Barcelona det beste stedet å spille og bo. Stedet, mentaliteten, laget, og spillerne jeg trener med daglig gjør at jeg ikke kunne ha drømt om noe bedre.

Hver dag føler jeg meg privilegert av å kunne leve av fotball, og det beste stedet å gjøre det er i Barcelona.

Tror du Umtiti holder seg skadefri og tar tilbake stopperplassen fra Lenglet?