Presidentkandidaten Víctor Font lanserte nylig sitt kandidatur og katalaneren sparer ikke på kruttet.
Det neste planlagte presidentvalget i Barcelona skal holdes sommeren 2021, men allerede to år før den tid har flere personer ytret sin interesse i å stille til valg. En av dem er Víctor Font, som har vært svært aktiv i mediebildet rundt klubben.

Hvem er Víctor Font?

Det har lenge vært kjent at Font har ønsket å stille til presidentvalget i klubben. Slagordet hans for kandidaturet er «Sí al futur», «Ja til fremtiden». Katalaneren valgte å ikke stille til valget i 2015, men har uttrykt at han er lei av hvordan klubben styres under Josep Bartomeu. Dette sa Font om prosjektet sitt i fjor:

– Prosjektet krever fantasi for å forestille seg hvordan Barcelona skal se ut i 2030 da Messi og den beste generasjonen i klubbens historie ikke lenger spiller.

Víctor Font er født i Granollers, en liten by omtrent 3 mil nord for Barcelona. Han er medstifter og daglig leder for det multinasjonale selskapet Delta Partners, som spesialiserer seg på konsulenttjenester, bedriftsfinansiering og investeringer relatert til telekommunikasjon.

Potensielt samarbeid med Xavi

Et av Víctor Font sine sterkeste kort inn mot det planlagte valget 2021 vil være et potensielt samarbeid med ingen ringere enn Xavi Hernández. Førstnevnte har flere ganger snakket varmt om den tidligere midtbane-maestroen, og mye tyder på at Xavi vil få en viktig posisjon dersom Font skulle vinne valget. Tidligere i år hadde han følgende å si om Barcelona-legenden.

– Jeg har kontakt med Xavi i forbindelse med prosjektet, og personlig elsker jeg å snakke om fotball med ham. Jeg håper han kan lede vårt fotballprosjekt. Vi har mange utfordringer de neste fem eller ti årene.

Også mannen med flest Barça-kamper i historien virker svært positiv til et mulig samarbeid:

– Jeg tror han er forberedt og er en god kandidat. Klubbmedlemmene burde ha ham i bakhodet til valget. Jeg tror han er en svært velegnet person for denne vanskelige jobben.

Det er usikkert om Font potensielt ønsker å ansette Xavi som manager med det første dersom han blir valgt, eller om han ser for seg en annen rolle i klubben. Presidentkandidaten har nemlig tidlige uttalt at han ønsker seg en tidigere spiller som visepresident.

Fyrer løs mot Valverde

Under lanseringen av kandidaturet sitt rettet Font også indirekte kritikk mot Ernesto Valverde. Det kan likevel være nyttig å lese uttalelsene hans med et kritisk blikk, ettersom han tidligere har vært mer positiv til Valverde sin ledelse av laget.

– Jeg ville aldri ansatt Valverde. Jeg kjeder meg når jeg ser Barcelona spille.

Mannen fra Granollers har også kritisert styret sin spillerlogistikk for å være uberegnelig og uten plan. Han har understreket at overganger som Murillo, Boateng, Malcom og Todibo viser at Éric Abidal og resten av de andre med ansvar for overganger handler uten mål og mening.
I tillegg diskuterte han den hete overgangsagaen rundt Matthijs de Ligt, der han mener at det handler om sportslige planer og ikke økonomi dersom nederlenderen skulle glippe for Barcelona:

– Dersom jeg snakker som et medlem av klubben, ville jeg gjort alt for å hente ham (de Ligt). Han er et unikt talent og har et enormt potensiale. Hvis han ikke kommer er det fordi han ikke har tro på det sportslige prosjektet til klubben.

Hva tenker du om Víctor Font sitt kandidatur? Ønsker du å se ham i presidentstolen på Camp Nou i 2021?