Hvordan spilte de, og hva kan vi forvente videre? Det er fortsatt mange gode talenter i klubben.
B-laget startet forrige sesong med to tap, i en sesong der opprykk var målet. Det ble med ett stilt spørsmål om Garcia Pimienta var rett mann, men det inntrykket ble raskt snudd. Etter de to første kampene var B-laget veldig gode, og på de neste 18 kampene tapte de kun to av dem, frem til midten av januar.
Navid Molaaghaei (@navidjaaan) som er admin for Twitter-brukeren @Youngcules, kanskje bedre kjent som La Masia, med 70 000 følgere kommenterer alt av lagene i klubben. Fra B-laget helt ned til de yngste. Han syns B-laget hadde en veldig god sesong med tanke på forutsetningene.

– Det var det yngste B-laget noen sinne. Nesten alle de viktige spillerne spilte fjorårets UEFA Youth League-finale mot Chelsea, sammen med trener Pimienta. Så det var et lag med lite erfaring, sier Molaaghaei.

Så kom det noen skader og det hele raknet. En rekke på ni kamper ødela mye av håpet om opprykk forrige sesong. Det ble seks tap, to seire og en uavgjort i den rekken med kamper, og de fleste hadde omtrent gitt opp et mulig opprykk på dette tidspunktet, og mye av finspillet var helt borte. Det skal også nevnes at Carles Aleñá var tatt opp til førstelaget.
Siste tredjedel av sesongen gikk bra, men det ble med forsøket. Barcelona B endte på en litt skuffende åttendeplass i Segunda divisjon B, gruppe 3. Det betyr at B-laget prøver på nytt for å rykke opp til sesongen som kommer. Garcia Pimienta fortsetter som trener, noe undertegnede har veldig tro på.
Molaaghaei peker på mangelen av en skikkelig spiss som det største problemet.

– Hovedgrunnen til at det ikke gikk bedre var mangelen på en spiss som scorer mål. De tre spissene som spilte scoret omtrent 10 mål til sammen og det er ikke nok. Abel Ruiz er talentfull, men han er nødt til å score mer mål, sier han, før han vil trekke frem Riqui Puig og Iñaki Peña som de to beste spillerne for laget denne sesongen.

Barcelona B – spiller for spiller

Keepere:
Iñaki Peña

Alder: 20
Nasjonalitet: Spania

Det ble rotert litt på keeperplassen på B-laget og Jokin Ezkieta, som har dratt til Athletic Bilbao nå, startet som førstevalget. Ezkieta fikk 10 kamper mellom stengene. Det tok ikke så lang tid før man så at Iñaki Peña var det beste valget for Barca B. 20-åringen dro opp noen ekstreme redninger iløpet av sesongen der han holdt laget inne i kamper tidvis på egenhånd. Spanjolen er ung, og hadde også av og til noen veldig store brølere som resulterte i baklengs. Minner faktisk veldig på en ung ter Stegen. Reaksjonssterk og en veldig god skuddstopper som også er god med bena. Trenger litt mer utvikling, men personlig hadde jeg ikke vært lei meg om unggutten blir Barcelonas andrekeeper neste sesong. Minuset er om det blir for lite spilletid til å kunne utvikle seg til den keeperen han har potensialet til å bli. Meget spennende spiller, hvor minuset vil være høyden. Kun 184 cm på sokkelesten.
Lazar Carevic
Alder: 20
Nasjonalitet: Montenegro

Den keeperen som fikk minst spilletid forrige sesong. Ble flyttet opp fra Juvenil A foran forrige sesong. Kan bli førstevalget neste sesong om Peña blir utlånt eller flyttet opp til A-laget. Større rekkevidde enn jevnaldrende Peña med sine 193 cm.
Midtstoppere:
Chumi

Alder: 20
Nasjonalitet: Spania

Midtstopperen som fikk mest spilletid. Var med å vinne UEFA Youth League sesongen før og ble flyttet opp til B. Fikk også tre kamper i Copa del Rey der han sammen med stoppermakker Cuenca kanskje viste at det mangler litt før de kan vurderes for A-laget. Til tider ganske svak i det mentale og misser i markeringer. Må vise mer solid spill før han kan bli vurdert som en som har en fremtid på A-laget.
Ronald Araújo
Alder: 20
Nasjonalitet: Uruguay

Ble hentet fra Atlético Boston River forrige sommer og det tok litt tid før han kom i gang. Spilte 22 kamper for B og noterte seg for tre scoringer. Han er en fysisk midtstopper som virkelig står frem på banen (191 cm) med et tøft duellspill. Han er for tiden å se i U-20 VM for Uruguay der han har vært en av de aller beste spillerne, og var essensiell for at Uruguay slo ut favorittene Frankrike. Vil være for tidlig å snakke om A-laget neste sesong, men en god sesong for B kan gjøre at vi får se mer for Araújo, som ser ut som vårt største talent på stopperplass i B-troppen etter det han har vist, spesielt i u-20 VM.
Jorge Cuenca
Alder: 19
Nasjonalitet: Spania

Venstrebent stopper på 190 cm. Har syv kamper for Spania u-19, men har måtte se plassen sin forsvinne til Araújo denne sesongen. Da det var Cuenca og Chumi sammen så det aldri veldig solid ut i midtforsvaret. Fikk en kamp i cupen der han etter hvert ble byttet ut for matchvinner Lenglet. Vil nok være backup neste sesong om ikke Aurájo blir lånt ut.
Óscar Mingueza
Alder: 20
Nasjonalitet: Spania

I utgangspunktet en midtstopper, men har figurert over hele back-fireren denne sesongen. Var også en av B-spillerne som var med Juvenil-troppen som deltok i UEFA Youth League. En forsvarspotet som gjør en god jobb der han får beskjed om å spille, men ikke veldig god i noen av posisjonene. En fin stallspiller å ha, men foreløpig ser det ut til at det også er det.
Backer:
Juan Miranda

Alder: 19
Nasjonalitet: Spania

Vært i Barca lenge. En av B-lagets beste spillere forrige sesong. Smart og god for alderen og er svært villig til å bidra offensivt. Hadde tre assist og en scoring i serien. Kunne hatt veldig mange flere målpoeng om spissene hadde gjort jobben sin bedre. Var med på litt av hvert denne sesongen. 23 kamper for B (der et par av dem var på stopperplass). Fire kamper for A-laget, tre i cupen og én i Champions League, og to kamper i UEFA Youth League. Mange mener han burde være backup til Jordi Alba neste sesong og fotballforståelsen og teknikken er etter skribentens mening god nok for La Liga. Det er hans fysiske forutsetning jeg tviler på. Mangler en god del fart til å løpe opp kantspillere og blir ofte rundet av spillere og havner bakpå i situasjoner defensivt. Det er kanskje også derfor han ikke har fått mer tillit av Valverde som burde ha spilt Miranda mer da vi kun har Alba som venstreback i klubben. Virker ikke som klubben er villige til å satse på han ennå, så kan bli lånt ut for å spille på et høyere nivå enn hva B vil gjøre neste sesong. Det er han klar for.
Guillem Jaime
Alder: 20
Nasjonalitet: Spania

En høyreback som også fikk prøve seg som høyrekant når det oppsto skader, men allikevel ikke noterte seg for målgivende. Fikk 25 kamper, men det må nok sies å være fordi Wagué slet med spilletillatelse i starten av sesongen. Har ikke vist noe som tilsier at han er en mann vi får se på A-laget, selv om han har grei fart, jobber hardt og har god teknikk.
Moussa Wagué
Alder: 20
Nasjonalitet: Senegal

Back med stor fart. Ankom i fjor sommer etter å ha spilt gode kamper for Senegal sitt landslag i VM. Spilte 20 kamper for B og noterte seg for fem målpoeng – to mål og tre assist. Fikk også tre kamper i La Liga på tampen og viste at han fint kan få mer spilletid for A-laget neste sesong. Han er nok ikke klar til å være førstevalget på høyrebacken, men kan være andrevalget neste sesong. Vil bli litt overrasket om han fortsetter for B-laget neste sesong.
Dani Morer
Alder: 21
Nasjonalitet: Spania/Columbia

Fikk 12 kamper men ser ikke ut til å bli satset videre på. Kontrakten gikk ut nå første juni og han står fritt til å prate med andre klubber. Hadde både Wagué og Jaime foran seg i køen denne sesongen.
Ignasi Vilarrasa
Alder: 19
Nasjonalitet: Spania

Startet sesongen på utlån, men kom tilbake i desember. Fungerte som backup til Miranda og fik 10 kamper totalt da Miranda enten var med førstelaget eller i UEFA Youth League. Vil kanskje være førstevalget på venstreback neste sesong da Miranda ser ut til å bli tatt opp til førstelaget for så å bli lånt ut.
Midtbane:
Álex Collado

Alder: 20
Nasjonalitet Spania

Var sjefen på midtbanen. Gikk kun glipp av to kamper, og det var på grunn av at han spilte UEFA Youth League eller for førstelaget. Er en sentral midtbanespiller som liker å styre spillet. Da han kom innpå for A-laget ble han dessverre satt innpå som kantspiller, der han ikke får vist sine kvaliteter i like stor grad. God med ballen og går inn i taklinger med kassa frem, selv om det ofte kan se litt klønete ut. Bedre med ball enn uten. Var B-lagets tredje mestscorende med fem mål. Det sier kanskje mer om hva laget manglet enn om Collado. Blir mest sannsynlig værende på B-laget for å spille på det som ser ut til å bli en sterk midtbane neste sesong. Må vise seg mer frem da han ikke har vist nok til å være med i samtalen om A-lagets midtbane de neste årene, men en sterk førstesesong for B-laget fra Collado.
Riqui Puig
Alder: 19
Nasjonalitet: Spania

B-lagets beste spiller? Jeg mener det. Spilte 32 kamper for B, men kun halvparten av dem fikk han 90 minutter. Noterte seg for syv målgivende, og var i en periode den eneste spilleren som klarte å skape noe særlig mot etablert forsvar og viste en god link til Carles Pérez. Ble konstant taklet stygt av motspillere og det er et under at den lille midtbanespilleren ikke fikk noen alvorlige skader. Viste at han har kvaliteter som gjorde han for god for Segunda B og at han allerede forrige sesong kunne spilt på et høyere nivå. Om han blir flyttet opp til A-stallen, eller om han blir lånt ut er vanskelig å si, men jeg blir sjokkert om han spiller for B-laget neste sesong. En spiller vi er nødt til å få se mer av for førstelaget i årene fremover.
Monchu
Alder: 19
Nasjonalitet: Spania

Sammen med de to over av de spillerne som fikk mest spilletid for B-laget. Hadde to scoringer og fire målgivende og tok litt overraskende pivóte-rollen selv da Busquets var skadefri i enkelte kamper. Litt samme som med lagkompis Collado har han ikke vist nok til at han skal kunne bli tatt opp i A-stallen, og blir mest sannsynlig værende i B-troppen. Også Monchu spilte sammen med Juvenil-A i UEFA Youth League i sesongen som var.
Oriol Busquets
Alder: 20
Nasjonalitet: Spania

Fikk også en del spilletid som de tre andre midtbanespillerne. Det ble 30 kamper for spilleren som blir sammenlignet med sin navnebror Sergio på grunn av en veldig lik spillestil. Er utelukkende en defensiv midtbanespiller og det var ingen tvil om at midtbanen så bedre ut da Oriol spilte og var i form. Veldig god til å distribuere ballen og holder hodet kaldt i trange situasjoner. Har allerede vært snakket om i noen år og spiller nok ikke neste sesong i Segunda B. Kom denne sesongen tilbake fra langtidsskade og slet litt med å finne formen. Det meste tyder på at spanjolen blir lånt ut.
Marcus McGuane
Alder: 20
Nasjonalitet: England/Irland

Ble hentet fra Arsenal for halvannet år siden da Barcelona ønsket mer fysikk på midtbanen. Briten fikk 16 kamper og viste god fysikk med en helt grei ballbehandling. Problemet til McGuane var at han ofte ble brukt på høyrekant, der han ikke helt passer inn. På grunn av fysikken hans var det ikke helt krise. Han er sterk og har god fart til å være en sentral midtbanespiller (178 cm), og måtte nok på grunn av at han hadde størst fart av de sentrale spillerne, bevege seg mer på høyrekanten. Vanskelig å bedømme fordi han ble spilt ute av posisjon men kan se ut til at han ikke blir satset på i Barcelona.
Carles Aleñá
Alder: 21
Nasjonalitet: Spania

Startet sesongen som B-spiller på grunn av skade. Fikk åtte kamper og scoret tre mål og hadde en assist før han i januar ble offisiell A-lagsspiller. Teller egentlig ikke i denne gjennomgangen, kun tatt med fordi han startet sesongen som B-spiller.
Ferran Sarsanedas
Alder: 22
Nasjonalitet: Spania

Den eldste spilleren i troppen, en defensiv midtbanespiller. Fikk kun syv kamper, alle fra start, men ble byttet ut i fire av dem. Er nok en av de som forsvinner iløpet av sommeren.
Jandro Orellana
Alder: 18
Nasjonalitet: Spania

Egentlig en Juvenil-A spiller, men blir tatt med her da han var med i troppen 11 ganger. Fikk spille i syv kamper der fem av dem var som innbytter. Spilte alle kampene i UEFA Youth League og har fått beskjed om at han er flyttet opp til neste sesongs B-stall. Orellana var en av de unge som fikk en 100 millioners euro utkjøpsklausul forrige sommer. Defensiv midtbane som er god til å vinne ball. Veldig god til å vite akkurat når han skal gå for taklingen og venter ofte på at motstander skal gjøre en liten feil før han bryter inn. Klubben har troen på at den sentrale midtbanespilleren kan bli en A-lagsspiller i fremtiden.
Vinger:
Carles Pérez

Alder: 21
Nasjonalitet: Spania

Har rukket å bli 21-år ”gammel”, og spilte sin andre sesong for Barcelona B. Var B-lagets beste offensive spiller fra sin høyrekant. Har en god venstrefot og er flink til å starte inn bak forsvaret selv om det er lite plass å løpe i. Da Barca B var gode var det Puig-Perez som var linken som skapte sjanser. Håpet om opprykk forsvant litt da Perez ble skadet og det var tydelig at Pimienta ikke visste hva han skulle gjøre på høyrekant. Spilte 26 kamper og scoret ni mål og hadde fire assist. Det betyr at han var involvert i 27% av målene til B. Rart at han ikke fikk mer enn 17 minutter for A-laget denne sesongen, spesielt mot enklere motstand da vi slet med skader offensivt, men når selv ikke Malcom fikk sjanser er det kanskje ikke så rart allikevel. Hørt lite om hva som venter i fremtiden, men Mundo Deportivo mener at han kan få plass i A-stallen om Malcom blir solgt.
Ballou Tabla
Alder: 20
Nasjonalitet: Canada/Elfenbenskysten

Fikk 18 kamper før han ble lånt ut i januar. Merkelig bestemmelse av klubben da det var tynt med kantspillere som utrettet noe. 20-åringen har allerede spilt to kamper for det kanadiske landslaget og er en vingspiller som alltid er ute etter å gå mot mål. Bra fysikk men mangler litt sluttprodukt. Skaper ofte farligheter når han drar seg inn fra venstrekant og kan avslutte med sin høyrefot. Fikk 12 minutter på utlån i divisjonen over for Albacete. Et godt stykke unna en eventuell plass i A-stallen.
Kike Saverio
Alder: 19
Nasjonalitet: Ecuador/Spania

Kantspilleren som er født i Italia, fra Ecuador, men levd mesteparten av livet sitt i Spania. Valgte Spania u-19, før han så valgte Ecuador u-20 uten at han allikevel fikk spille. Kan beklé begge kantposisjonene godt, men er glad i å dra seg innover i banen fra venstre for å avslutte med høyrefoten. Har scoret noen kremmerhus i de yngre lagene i Barcelona. Startet egentlig sesongen med Juvenil-A, men fikk 15 kamper for Barcelona B og scoret ett mål. Kommer nok til å spille en større rolle for B til sesongen som kommer da det er mulig at både Pérez og Ballou ikke er foran i køen da.
Merveil Ndockyt
Alder: 20
Nasjonalitet: Congo

Kom inn på lån fra Getafe da Ballou ble lånt ut. Planen var å låne inn Merveil for å se om man skal hente han til klubben denne sommeren, da Barcelona skal ha en opsjon på kjøp for B-laget. 20-åringen fra Congo har god fart og er god en-mot-en. Han kan spille i alle de tre fremste posisjonene men trives best på venstrekant. Han fikk 10 kamper på våren, men kun to hele kamper. Det er vanskelig å bedømme for mye av han, men Merveil var tidvis frisk da han spilte. Scoret to mål og hadde en assist.
Spisser:
Rafa Mújica

Alder: 20
Nasjonalitet: Spania

Måtte ta mye av ansvaret som målscorer da Abel Ruiz ble skadet. Spilte 33 kamper, men var bare involvert i åtte mål. Syv scoringer og en assist ble det på Mújica som foreløpig ikke har fått kontrakten sin fornyet. Det kan se ut som at han er på vei ut.
Abel Ruiz
Alder: 19
Nasjonalitet: Spania

Spissen som scoret mye for u-lagene har nå rukket å få seg to sesonger for B. Den første sesongen ble det fem mål, men da var han fortsatt ung. Denne sesongen skulle være da Ruiz skøyt B-laget til opprykk. Det skjedde dessverre ikke. På grunn av skader spilte han kun tre fulle 90 minutter denne sesongen, selv om han var involvert i 21 kamper. Det ble tre mål og en assist. I tillegg spilte han flere minutter på venstrekanten, når han er best som midtspiss. Man hadde forventet mer av Ruiz, selv om han var mye skadet, og han er nok også selv skuffet over sesongen. Håpet i klubben har vært at han etter hvert skal ta over for Suárez, men det ser ikke ut til at kan skje med det første. Var aldri ordentlig i from og har mye å bevise på B-laget neste sesong da han mest sannsynligvis kommer til å få konkurranse fra Alejandro Marqués, som gjorde en like god jobb som Ruiz da han fikk sjansen, og Gabriel Novaes.
Gabriel Novaes
Alder: 20
Nasjonalitet: Brasil

Kom på lån i januar fra Sao Paulo B, og låneavtalen varer til sommeren 2020. Brasilianeren på 184 cm har en bra fysikk og bruker kroppen godt til å skjerme motstandere fra ballen. Fikk kun seks kamper på tampen av sesongen hvor fire av dem var som innbytter. Har en tilstedeværelse innenfor motstanderens 16-meter men manglet litt i avslutningsøyeblikket. Hadde en assist denne sesongen, så får vi se om en sommer med trening i klubben er det som trengs for at han skal slå til. For Sao Paolo B scoret han en del mål på hodet ved å løpe inn bak forsvaret på tidlige innlegg.
Juvenil A-spillere som fikk spilletid:
Alejandro Marqués

Alder: 18
Nasjonalitet: Spania/Venezuela

Så like god ut som de andre spissene som spilte denne sesongen. Fikk seks kamper, men spilte i snitt kun 30 minutter pr kamp. Scoret ett mål. Marqués er 189 cm høy og har scoret to mål på fire kamper for Spania u-19. Foreløpig litt veik i duellene, selv om han har høyden på sin side. Helt klart en spennende spiller å følge med på de neste sesongene. Scoret 19 mål i serien for Juvenil A denne sesongen.
Arnau Tenas
Alder: 18
Nasjonalitet: Spania

Keeperen som slet med å holde buret rent for Juvenil A denne sesongen fikk en kamp for B-laget. Også han er relativt lav for keeper å være med 185 cm. Sånn det ser ut nå kan det være at det er Tenas som er keeper for B-laget når neste sesong avsluttes. Foreløpig er det litt usikkert om han fortsetter på Juvenil A eller om han offisielt blir tatt opp til B, men til tross for en del baklengs var han en av Juvenil A sine beste spillere denne sesongen, sammen med Ansu Fati.
Konrad de la Fuente
Alder: 17
Nasjonalitet: USA/Spania

Høyrekanten som har delt pass mellom USA og Spania, og som spiller for USA u-20 om dagen, og gjør sine saker bra, fanget min oppmerksomhet denne sesongen. Alltid et problem for motstanderen. Kan gå begge veier og er kvikk i vendingene. Fikk prøve seg skuffende lite for B-laget, med kun 12 minutter på tampen av sesongen. Spilte ni kamper i UEFA Youth League der han var en av de bedre for Barca selv om det kun ble med en scoring og to assist. Minner meg litt om Pedro da han var i Barcelona i spillestilen, selv om det er ganske lite jeg har sett av han, så skal ikke uttale meg for mye annet enn at spansk-amerikaneren ser veldig spennende ut. Håper å få se mer av han for B-laget neste sesong da Barcelona foreløpig ikke har sagt noe om han blir flyttet opp. Om han ikke blir det vil han nok vise såpass for Juvenil A at han vil få spille en del for B-laget uansett. Tror han kan få spilletid for A-laget allerede neste sesong om Valverde tør å bruke unggutta i cupen.
Nils Mortimer (17, Spania) og Nico González (17, Spania): Begge fikk ett minutt hver for B-laget. Nils Mortimer har det vært mye tro på i klubben i flere år allerede og han ble 17 år i januar. Som 16-åring debuterte han for Spania u-18, og fra sin kantposisjon scoret han tre mål på seks kamper. De to blir nok å se for Juvenil A også neste sesong, men kanskje de får noen kamper for B utover sesongen. Det er bare å regne med å høre mer om begge to fremover.
Burde fått spilletid:
Ilaix Moriba
Alder: 16
Nasjonalitet: Spania/Guinea

Ble 16 i januar og har til tider dominert mot u-19 denne sesongen(!). Midtbanespilleren som ble født i Guinea har foreløpig valgt å representere Spania på U-landslag, og har blitt sammenlignet med spillere som Paul Pogba og Yaya Toure. Det kan til tider se litt stokkete ut, men Ilaix har en evne til å få med seg ballen og skape ubalanse hos motstanderen. Han spilte fem kamper i UEFA Youth League, og i 16-delsfinalen var han en av banens beste mot Hertha Berlin og scoret det første målet. Ilaix var dessverre ute med skade da Barcelona tapte i semifinalen mot Chelsea, og man sitter med en følelse av at hadde 16-åringen spilt der hadde Barcelona gått videre, selv om et par av B-gutta ble brukt på midtbanen i den kampen. Dette er en spiller du garantert vil høre mer om, og som har talent og fysikk til å bli god nok for A-laget. Spørsmålet virker ikke å være om han er god nok, men at han må gå gradene i klubben, og da om han er for ung til å være en B-lagsspiller allerede etter sommeren. Klubben har hintet til at han skal fortsette for Juvenil A en sesong til som offisiell A-spiller. Hadde tre mål og 4 assist for Juvenil A i seriespill fra sentral midtbane denne sesongen.
Anssumane Fati
Alder: 16
Nasjonalitet: Guinea-Bissau/Spania

Iløpet av sesongen var det flere som fikk øynene opp for Ansu, som han er kjent som. På ni kamper i UEFA Youth League scoret venstrekanten fire mål og hadde tre assist. God til å utfordre og har ganske god fart, men det er bevegelsene foran mål som står frem. Kommer seg inn foran mål fra kanten og kommer seg til gode avslutninger gang etter gang. Fikk være med i troppen til B-laget én gang denne sesongen, uten å få spille. Dette er veldig rart, da han var god for Juvenil A, og Barca B trengte kantspillere da skadene begynte å komme. Kontrakten hans har som jeg forstår ikke blitt fornyet ennå, og det er kanskje en debatt om han skal tas opp til B eller fortsette for Juvenil A i en sesong til. Min mening er at han er god nok for B og fint kunne startet for dem til høsten. Et navn å følge med på fremover. Toppscorer for Juvenil A i serien denne sesongen med 20 mål, hadde også ni assist, for laget som endte på en andreplass i serien.

Navid Molaaghaei sin topp fem beste denne sesongen:

Riqui Puig – Den mest talentfulle midtbanespilleren for B-laget på mange år. Liten, smart og kan skape magi.
Iñaki Peña – Var helt fenomenal mellom stengene. I hans første sesong som B-spiller reddet han tre straffer og var generelt veldig god, som gjør at klubben vurderer han til førstelaget. Det er også skummelt å se hvor mye han ligner på ter Stegen i spillestil. Jeg vil tipse alle om å se noen videoer av han om de ikke har sett han spille, skummelt lik ter Stegen.
Álex Collado – Også han i sin første B-sesong. Bra antall målpoeng fra både sin vante sentrale midtbaneposisjon, men måtte også spille ute av posisjon på kantene.
Juan Miranda – Solid i forsvar men bidrar også fremover. Miranda drar kanskje på utlån. Fikk prøve seg for førstelaget denne sesongen.
Moussa Wagué – Forskjellig fra Miranda, men like full av potensialet. Han er veldig rask og mye med fremover i banen. Kan ta plassen til Semedo for A-laget om portugiseren blir solgt.
De spillerne Molaaghaei har mest tro på at skal kunne spille seg inn i A-stallen fra B-laget er i følgende rekkefølge: Riqui Puig, Iñaki Peña, Moussa Wagué, Juan Miranda og Abel Ruiz. Han vil også nevne Aruájo, Chumi og Monchu.

Hvem har størst potensialet av de som er nærmest A-stallen?

Det er flere av de unge spillerne i klubben som det ser ut til at kan ha et veldig stort potensialet, men her holder vi oss til de vi kan håpe å få se iløpet av de neste sesongene, men utvider litt med spillere som også fikk spilletid på Juvenil A i sesongen som gikk (Dette er en subjektiv liste fra artikkelforfatteren):
1. Ruiqi Puig – Han fikk vise seg frem litt med A-laget denne sesongen og han har selv uttalt at han godt kan ta en sesong til for B-laget. Det håper ikke undertegnede, da han innehar et nivå som er langt bedre, og det kun var flaks at ikke noen av de stygge taklingene han måtte tåle ga han en alvorlig skade. Utlån kan virke logisk.
2. Ilaix Moriba (Juvenil B/A) – Det er ikke mange 15-åringer (nå 16) som kan spille mot de mest talentfulle 19-åringene i Europa, og være bedre enn dem. Han har en egen evne til å skape noe når han blir involvert i spillet. Han er selvsagt heldig som har genene til å gi han den fysikken han har som så ung. Startet egentlig sesongen som Juvenil B-spiller, men var helt avgjørende for midtbanen til Juvenil A da han spilte der. Nå handler det bare om å fortsette å utvikle forståelsen og teknikken, slik at han kan dominere Europas midtbaner i årene fremover.
3. Ansu Fati (Juvenil A) – Ble av den kjente sportsjournalisten Di Marzio kåret til sesongens tredje største talent i UEFA Youth League. Kan han utvikle fysikken sin litt mer, og få en litt bedre topphastighet, vil han være klar for det øverste nivået veldig snart. Scorer mye mål fra kantposisjon.
4. Moussa Wagué – I en alder av 19 spilte han tre kamper i gruppespillet i VM for Senegal. Uredd i taklingsspillet og en høy topphastighet. Bare det burde være nok til at han kan bli et fast inventar på en høyreback i en av de øverste ligaene i Europa. Er god nok i pasningsspillet og villig til å være med fremover. Burde etter min mening være andrevalget på høyreback neste sesong.
5. Iñaki Peña – Skulle kanskje hatt noen centimetere til, for å ha enda bedre rekkevidde. Han skulle kanskje også vært foruten en del av feilene han gjør som ender opp med baklengs. Men han er fortsatt ung og kommer bare til å bli mer stabil med årene. Det er de ekstreme redningene han til tider har som gjør at han blir med på denne listen. Det er redninger vi hadde måpt av om ter Stegen dro frem. Spørsmålet er kanskje bare om han kommer til å slå gjennom i Barcelona, da han har ter Stegen foran seg i køen. Selger vi Cillessen burde han etter min mening være soleklar som andrekeeper neste sesong.
Andre spillere som kan dras frem: Aruájo, Collado, de la Fuente (Juvenil A) og Mortimer (Juvenil A).
Det er mye som kan forandre seg over de neste månedene og spillere kan forsvinne, eller andre kan komme inn. Er du uenig i noen av vurderingene vil vi gjerne ha diskusjon og dine meninger i kommentarfeltet under. Hvem har du mest tro på?