Silly season er godt i gang. Nedenfor følger en gjennomgang av hver lagdel, spiller for spiller, samt oppdatering på ryktebørsen. Synspunktene er artikkelforfatterens egne, og representerer ikke nødvendigvis synet til BLAUGRANA.NO.
Målvakter:
Marc-André ter Stegen
Født: 30.04.92 (27 år)
Nasjonalitet: Tysk
Ankom: 2014, fra Borussia Mönchengladbach
Kontrakt: 2022
Kamper/mål 2018/19: 49/0

– Hatt en strålende utvikling siden han kom til klubben for fem år siden. De to siste sesongene har han vært blant de tre beste målvaktene i verden. Har framtiden foran seg. Et av de beste kjøpene klubben har gjort i nyere tid.
Jasper Cillessen
Født: 22.04.89 (30 år)
Nasjonalitet: Nederlandsk
Ankom: 2016, fra Ajax
Kontrakt: 2021
Kamper/mål 2018/19: 11/0

– Leverte noen virkelig gode kamper i Copa del Rey denne sesongen før han ble skadet. Virket litt rusten på slutten av sesongen i skadefraværet til ter Stegen, men alt i alt er han en av de beste reservemålvaktene i verden. En av de som har blitt hyppigst linket vekk fra klubben. Hovedpersonen selv ønsker å dra til en klubb hvor han blir satset på som førstevalg, hvilket er utenkelig i Barcelona, all den tid ter Stegen er i klubben. Flere klubber skal være interesserte, blant dem Benfica og Valencia. Barcelona ønsker angivelig €30 millioner, men foreløpig er ingen villige til å betale så mye. Cillessen skal være misfornøyd med klubbens krav.
Hva skjer?
ter Stegen/Cillessen er et av verdens beste målvaktpar. Akkurat nå ser det ut som at Barcelona mister den dårligste halvdelen. Med tanke på helhetsperspektivet er ikke det krise – reservemålvaktens viktighet vil tross alt alltid være begrenset. Nøkkelen blir å få inn nok penger for Cillessen, slik at man kan forsterke andre lagdeler.
Med tanke på erstattere for nederlenderen er det foreløpig vanskelig å vite hva man skal tro, da mange (som alltid) linkes til klubben. Én mulighet er å hente opp den 20 år gamle B-lagsmålvakten Iñaki Peña, som har trent jevnlig med førstelaget. Et annet hett tips er den venezuelanske landslagsmålvakten Wuilker Faríñez. Faríñez er 21 år og spiller for den colombianske toppklubben Millonarios. Til tross for at han ikke er spesielt høy (1,83) beskrives han som et av verdens største målvakttalenter. Unggutten skal spille Copa América for Venezuela i sommer, som han allerede har 12 A-landskamper for. En annen som har blitt nevnt er Montpelliers Benjamin Lecomte. 28-åringen har hatt en svært god sesong i Ligue 1, og i fjor høst ble han tatt ut til det franske A-landslaget.

Høyrebacker:
Nélson Semedo
Født: 16.11.93 (25 år)
Nasjonalitet: Portugisisk
Ankom: 2017, fra Benfica
Kontrakt: 2022
Kamper/mål 2018/19: 46/1

– Ble hentet inn som førstevalg på høyrebacken etter at Sergi Roberto hadde hatt plassen på vikarbasis etter Dani Alves i 2016/17-sesongen. Har ikke klart å gjøre plassen til sin egen, og har vært varierende i prestasjonene. Semedo besitter høy fart og bra driv med ball, men har vist dårlig utvikling med tanke på samhandling, både offensivt og defensivt. Rykter går om at han ønsker å forlate klubben på grunn av manglende spilletid. At han startet på benken i begge kampene mot Liverpool, i tillegg til at han ble byttet ut i pausen mot Valencia, skal ha vært utslagsgivende. Atlético Madrid, som er i desperat jakt etter en ny høyreback, skal være blant de mest interesserte. Utkjøpsklausulen til Semedo ligger på €100 millioner.
Sergi Roberto
Født: 07.02.92 (27 år)
Nasjonalitet: Spansk
Ankom: 2010, fra Barcelona B
Kontrakt: 2022
Kamper/mål 2018/19: 44/1

– Utmerket potet, men hvilken posisjon er han egentlig best i? Jeg syns personlig at Sergi Roberto er best i en mer offensiv rolle, gjerne ute på kanten med dekning bak seg. Hans evner til å kontrollere spillet gjør ham til en spiller som er god å ha på midtbanen. Samtidig har han ikke tilstrekkelig kreativitet i spillet sitt, og han er avhengig av komplementerende typer rundt seg.
Moussa Wagué
Født: 04.10.98 (20 år)
Nasjonalitet: Senegalesisk
Ankom: 2019, fra Barcelona B
Kontrakt: 2023
Kamper/mål 2018/19: 3/0

– Ble hentet fra belgiske Eupen etter fotball-VM i Russland, og spilte for B-laget frem til han fikk sin A-lagsdebut mot Huesca i april. Var en av de bedre i kampene Barcelona stilte reservepreget på vårparten.
Hva skjer?
Høyrebackposisjon har på mange måter vært «the weakest link» i Barcelona denne sesongen. Selv om Semedo og Roberto er gode spillere, virker det ikke som at all roteringen gjør dem godt. En syntese av dem ville vært verdens beste høyreback, men hver for seg har de foreløpig utpregede mangler. På et såpass tidlig stadium er det umulig å fastslå alvoret i ryktene rundt Semedo, men dersom han selges blir det etter min mening for tynt med Sergi Roberto og Moussa Wagué som høyrebackalternativer. Jeg håper personlig at Semedo får mer tillit denne sesongen, og at klubben klarer å rendyrke ham som fast høyreback. Ikke minst på grunn av behovet for å investere i andre posisjoner. Med det sagt forutsetter det at Semedo utvikler spillet sitt ytterligere i 2019/20-sesongen.
Dersom Nélson Semedo skulle bli solgt kan ett alternativ være å satse på de to gjenværende høyrebackene, Sergi Roberto og Moussa Wagué. Et annet alternativ kan være å utfylle stallen med Real Betis-utleide Emerson. Den 20 år gamle brasilianeren ble kjøpt fra Atlético Mineiro i vinter, og fikk syv kamper for Real Betis i løpet av vårsesongen. Blant spillere utenfra kan Semedos landsmann João Cancelo være et alternativ, selv om det er lite trolig. Juventus-backen var strålende i høst, men har dabbet av utover i sesongen. I det siste har han blitt linket Manchester City og Manchester United, og det kan se ut som at han nærmer seg én av de to klubbene. Djibril Sidibé (Monaco) har også blitt nevnt, selv om den snart 27 år gamle franskmannen ikke har hatt den utviklingen man håpet på for et par år siden.
Midtstoppere:
Gerard Piqué
Født: 02.02.87 (32 år)
Nasjonalitet: Spansk
Ankom: 2008, fra Manchester United
Kontrakt: 2022
Kamper/mål 2018/19: 52/7

– Leverte en av sine beste sesonger denne sesongen. Fotballspilleren Piqué har passert Puyol, men som leder har han ikke stått frem slik jeg hadde sett for meg. Dessuten er han, på tross av en god sesong, fortsatt ganske ustabil – på tross av at han har rukket å fylle 32 år.
Samuel Umtiti
Født: 14.11.93 (25 år)
Nasjonalitet: Fransk
Ankom: 2016, fra Lyon
Kontrakt: 2023
Kamper/mål 2018/19: 15/0

– Som følge av skader spilte Umtiti få kamper denne sesongen, og var ikke i nærheten av å følge opp sin fantastiske 2017/18-sesong. På sitt beste er han blant de beste midtstopperne i verden, men for å være der er han avhengig av å bli kvitt skadeproblemene sine. Ble danket ut av elleveren til fordel for Clement Lenglet, og de siste månedene har han blitt linket vekk fra klubben. Både Arsenal og Manchester United har blitt nevnt i den forbindelse.
Clement Lenglet
Født: 17.06.95 (23 år)
Nasjonalitet: Fransk
Ankom: 2018, fra Sevilla
Kontrakt: 2023
Kamper/mål 2018/19: 45/2

– Ble hentet inn som et supplement til Piqué/Umtiti, men ble i stedet bedre og bedre for hver kamp, og danket til slutt ut sin franske stopperkollega fra startelleveren. Har ikke det samme toppnivået som Umtiti (enda), men har gitt Barcelona et luksusproblem i de bakre rekker.
Jean-Clair Todibo
Født: 30.12.99 (19 år)
Nasjonalitet: Fransk
Ankom: 2019, fra Toulouse
Kontrakt: 2023
Kamper/mål 2018/19: 2/0

– Bare 19 år gammel. Ankom klubben tidligere enn planlagt, og fikk kun to kamper på tampen av sesongen. Spilte seg på ingen måter bort, og leverte også en god prestasjon i pivót-rollen i en treningskamp mot Girona. Det kan være at Todibo leies ut i sommer. Ajax har blitt nevnt.
Thomas Vermaelen
Født: 14.11.85 (33 år)
Nasjonalitet: Belgisk
Ankom: 2014, fra Arsenal
Kontrakt: 2019
Kamper/mål 2018/19: 12/0

– Slet voldsomt med skader også denne sesongen, og er på utgående kontrakt. Forsvinner helt sikkert.
Jeison Murillo
Født: 27.05.92 (27 år)
Nasjonalitet: Colombiansk
Ankom: 2019, på lån fra Valencia
Kontrakt: 2019 (opsjon på kjøp)
Kamper/mål 2018/19: 4/0

– Leverte brukbare prestasjoner i de få kampene han fikk. Barcelona har opsjon på kjøp, men foreløpig er det ingenting som tyder på at klubben benytter seg av den.
Hva skjer?
Har du hørt om en som heter Matthijs de Ligt? Den 19 år gamle nederlenderen er fast på A-landslaget og kaptein for Champions League-semifinalistene Ajax. Han har fantastiske ferdigheter, fysikk, tempo, smartness og «cojones» (baller). Alt man kan drømme om, rett og slett. Alt som er typisk Barcelona, og alt Barcelona for øyeblikket mangler (da spesielt referert til det med «cojones»). Problemet er at det ikke bare er Barcelona, og deg da kanskje, som har hørt om denne juvelen av en midtstopper. Unggutten har vært linket til Barcelona i lang tid, men på sidelinjen sitter mørkets fyrste, nemlig Mino Raiola. Raiola har masse stjernespillere i sin stall, ingen av dem i Barcelona. Oss har han nemlig ikke noe særlig bra forhold til. Manchester United (høyst usannsynlig, tror jeg hvert fall), PSG, Liverpool, Bayern München og Juventus fremstår som Barcelonas hardeste konkurrenter, og Barcelona selv nekter å øke budet sitt (jeg kan forestille meg hvor populære Bartomeu og co. blir dersom de Ligt ryker).
Det som virker sikkert er at Piqué og Lenglet blir værende. Samuel Umtiti ønsker selv å bli værende, men Barcelona ønsker å selge ham av tre grunner; 1. De har allerede god dekning i posisjonen, spesielt om de Ligt også ankommer, 2. De trenger penger til å finansiere Matthijs de Ligt m.fl., 3. Umtitis skadeproblemer, som de ikke tror kommer til å bedre seg. Det er mulig Todibo blir værende i klubben som et fjerdevalg på stopperplassen. Det kan også være at klubben leier ut ham, slik at han får en best mulig utviklingsarena, og heller henter inn en ny fjerdestopper.
Venstrebacker:
Jordi Alba
Født: 21.03.89 (30 år)
Nasjonalitet: Spansk
Ankom: 2012, fra Valencia
Kontrakt: 2024
Kamper/mål 2018/19: 54/3

– Verdens beste spiller i sin posisjon i 2018/19. Leverte 17 målgivende pasninger. Ulempen med Alba var at man ble helt avhengige av ham, og det virker som at venstrebackposisjonen er en av dem man prioriterer å forsterke i.
Hva skjer?
Behovet etter dobbel dekning i denne posisjonen er åpenbart. Marc Cucurella var på lån i Eibar denne sesongen, hvor han spilte mer eller mindre fast som venstrekant. 20-åringen leverte en brukbar sesong, og ble hentet til Eibar for €2 millioner etter sesongslutt. «Cucu» er én av dem som vurderes som backup for Alba, og kan hentes tilbake til Barcelona for €4 millioner. Per nå virker det ikke som at klubben ønsker å satse på unggutten som backup for Alba. Det er dog en mulighet for at Cucurella hentes tilbake, og deretter selges med fortjeneste. Real Betis’ spansk-dominikanske venstreback, Junior Firpo, har figurert i ryktespalten. I den overgangen har Rafinha blitt nevnt som en del av overgangen, men jeg tror det er lite sannsynlig – selv om jeg mener at Junior Firpo ville vært en veldig bra signering. Snart 34 år gamle Filipe Luís (tidligere Atlético Madrid) er for tiden uten kontrakt, og har også blitt nevnt i pressen som et backupalternativ (Gud forby). Som vanlig blir den tidligere Barcelona-spilleren Grimaldo (Benfica) nevnt, selv om han kommer til å koste mye. Dessuten skal flere klubber være interesserte i ham. Cucurella vil være den klart billigste å hente, dessuten kjenner han klubben godt. Spørsmålet er om han har nivået som kreves. Det er ikke lenge siden klubben hadde Lucas Digne i to sesonger, og det er ikke noe poeng i å ha en spiller (selv en backup) som ikke kan gjøre en skikkelig jobb når han først spiller. Jeg mener uansett at Cucurella fortjener sjansen, ikke minst som et signal til andre spillere i klubbens yngre avdeling.
Pivóter:
Sergio Busquets
Født: 16.07.88 (30 år)
Nasjonalitet: Spansk
Ankom: 2008, fra Barcelona B
Kontrakt: 2023
Kamper/mål 2018/19: 54/0

– «Blekkspruten fra Sabadell» er fortsatt en av verdens beste spillere i sin posisjon, kanskje den beste. Denne sesongen har han fått mye tyn for varierende prestasjoner. Kanskje ikke Valverde-ball er midt i blinken for Sergio, og kanskje det ikke er helt tilfeldig at det var nettopp ham som åpenlyst roste Setiéns fotball da Barcelona tapte 3-4 for Betis i fjor høst? Varierende eller ei – det beste Busquets gjør som pivót, gjør ingen etter ham.
Hva skjer?
Barcelonas beste signering for den kommende sesongen er allerede i boks, nemlig Ajax’ midtbanestjerne, Frenkie de Jong. 22-åringen har et kommende-stjerne-potensial, og det er ikke umulig at de Jong utarbeider sin egen versjon av pivót-rollen i fremtiden. I første omgang er nok Sergio Busquets tiltenkt hovedrollen også neste sesong, men det kan være at de Jong får prøve seg i enkeltkamper. Skulle Rakitić bli værende vil også han være en naturlig avlastningskandidat.

Indreløpere:
Ivan Rakitić
Født: 10.03.88 (31 år)
Nasjonalitet: Kroatisk
Ankom: 2014, fra Sevilla
Kontrakt: 2021
Kamper/mål 2018/19: 54/5

– Rakitić var meget god i store deler av sesongen, men hadde en dårlig avslutning. Kroaten har fått lite kred for jobben han har gjort i Barcelona, og i altfor stor grad har han blitt sammenlignet med Xavi, når han egentlig har hatt en helt annen funksjon. Hans evne til å dekke rommene som oppstår bak Messi har vært uvurderlig, i tillegg til at han har vært den eneste som har lyktes brukbart som vikar i pivót-rollen Sergio Busquets har gjort til sin egen. Raki er en av spillerne som blir linket vekk, og selv om han fortsatt holder nivået, må han selges denne sommeren for at klubben skal få noe igjen for ham. Trolig kan klubben oppdrive mellom €40- og €50 millioner for ham, samt frigjøre lønnskapasitet. Inter er den klubben som kanskje har vært hyppigst nevnt som potensiell ny arbeidsgiver.
Arthur Melo
Født: 12.08.96 (22 år)
Nasjonalitet: Brasiliansk
Ankom: 2018, fra Gremio
Kontrakt: 2024
Kamper/mål 2018/19: 44/0

– Siden 2014 har Barcelona hungret etter en ny Xavi. Den spilleren finnes ikke. Xavi er umulig å erstatte. Men i Arthur har man fått en som funksjonelt sett kan erstatte Xavi så godt det lar seg gjøre per 2019. Tok nivået fra første spark på ballen, men mot slutten av sesongen havnet han bak Ivan Rakitić og Arturo Vidal i køen. 2018/19-sesongen har vist at Arthur er, eller i det minste bør være, fremtiden for Barcelona.
Arturo Vidal
Født: 22.05.87 (32 år)
Nasjonalitet: Chilensk
Ankom: 2018, fra Bayern München
Kontrakt: 2021
Kamper/mål 2018/19: 53/3

– Ble møtt med stor skepsis da han ble hentet i fjor sommer. Scoret sitt første mål i El Clásico i 5-1-nedsablingen av Real Madrid, og ble bare bedre og bedre. Mot slutten av sesongen var han en av Barcelonas beste spillere, og tilførte noe Barcelona som lag har manglet de siste årene – hjerte, guts og tæl. Blir ikke yngre, men vårsesongen forsvarer plassen hans i Barcelona, og vel så det.
Carles Aleñá
Født: 05.01.98 (21 år)
Nasjonalitet: Spansk
Ankom: 2017, fra Barcelona B
Kontrakt: 2022
Kamper/mål 2018/19: 27/2

– Ble tatt opp permanent til A-laget midtveis i sesongen. Har vist at han har ferdigheter og «Barça-DNA», og mentaliteten har også kommet mer og mer på plass. Hovedutfordringen til Aleñá er konkurransen på midtbanen. For at han skal kunne utvikle seg videre er han nødt til å spille nok. Er Valverde villig til å gi ham tilliten, og vil det gå på bekostning av titler på kort sikt? 2019/20-sesongen blir veldig viktig for den unge katalaneren. Det har blitt spekulert i om klubben ønsker å leie ham ut (Ajax har blitt nevnt), selv om jeg personlig ikke tror det skjer.
Rafinha Alcântara
Født: 12.02.93 (26 år)
Nasjonalitet: Brasiliansk/spansk
Ankom: 2011, fra Barcelona B
Kontrakt: 2020
Kamper/mål 2018/19: 8/1

– Var igjen ute med skade omtrent hele sesongen. Selv om Rafinha er en god spiller, er nok håpet ute. Kontrakten går ut neste sommer, og han får neppe ny kontrakt. Må selges denne sommeren for at Barcelona skal få noe igjen for ham. Har blitt linket til Real Betis som et ledd for Barcelona til å skaffe seg Junior Firpo. Ingenting håndfast per nå.
Riqui Puig
Født: 13.08.99 (19 år)
Nasjonalitet: Spansk
Ankom: 2018, fra Barcelona B
Kontrakt: 2021
Kamper/mål 2018/19: 3/0

– Fikk debuten denne sesongen, og selv om han ikke dominerte, er det ikke vanskelig å se potensialet i denne gutten. Sjeldent høyt nivå med tanke på ferdigheter og intelligens. Jeg tipper den kommende sesongen blir ganske lik for stortalentets del. Spørsmålet er om Segunda B holder høyt nok nivå for ham per nå, eller om han ville tjent på å bli leid ut? Det vil bli veldig vanskelig å få mange kamper på midtbanen til Barcelona den kommende sesongen.
Denis Suárez
Født: 06.01.94 (25 år)
Nasjonalitet: Spansk
Ankom: 2016, fra Villarreal
Kontrakt: 2021
Kamper/mål 2018/19: 8/2 (for Barcelona), 6/0 (for Arsenal)

– Ble leid ut til Arsenal i vinter, og skrev samtidig under ny toårskontrakt (slik at Barcelona kunne få noe igjen for ham). Fikk lite spilletid i London. Klubben ønsker å selge ham eller leie ham ut så fort som mulig. Har blant annet blitt linket til Valencia.
André Gomes
Født: 30.07.93 (25 år)
Nasjonalitet: Portugisisk
Ankom: 2016, fra Valencia
Kontrakt: 2021
Kamper/mål 2018/19: 29/1 (for Everton)

– Var på lån i Everton denne sesongen, og leverte bra – i sterk kontrast til prestasjonene i Barça-trøya de to foregående sesongene. Blir trolig solgt i sommer. Både Everton, West Ham og Tottenham blir nevnt som potensielle destinasjoner. Barcelona ønsker omkring €30 millioner for portugiseren.
Hva skjer?
Midtbanen er den lagdelen som ser best ut med tanke på fremtiden. De mest romantiske av oss fantaserer trolig om en treer bestående av Frenkie de Jong, Arthur Melo og Carles Aleñá/Riqui Puig i fremtiden. Det er ikke umulig. Spørsmålet er om man behøver en erstatter for Ivan Rakitić hvis han blir solgt i sommer, eller om den erstatteren allerede finnes i stallen? Jeg mener at den gjør det. Riqui Puig er trolig ikke god/gammel nok til å spille jevnlig allerede denne sesongen, men ikke glem at også Sergi Roberto og Arturo Vidal er i stallen. Flere har skrevet om Valverdes fascinasjon for Valencias Dani Parejo. 30-åringen leverte nylig en fantastisk sesong for Valencia, men med tanke på alder og hva det vil koste å hente ham til klubben er jeg personlig svært lunken.
Jeg er usikker på om klubben greier å selge (merk: selge) Denis Suárez, eller om man må nøye seg med nok et utlån. Rafinha mener jeg man bør forsøke å selge nå (for finansiering av andre spillere), men spørsmålet er om det finnes noen som er villige til å ta sjansen. Det er riktignok ikke mer enn ett år siden Rafinha kom tilbake fra et vellykket låneopphold i Inter. André Gomes blir helt sikkert solgt.

Vinger:
Lionel Messi
Født: 24.06.87 (31 år)
Nasjonalitet: Argentinsk
Ankom: 2004, fra Barcelona B
Kontrakt: 2021
Kamper/mål 2018/19: 50/51

– Har vært et enmannslag mer enn noen gang. Er både igangsetter, tilrettelegger og avslutter. Gjerne samtidig. Men klokka tikker. Messi fyller 32 år denne måneden. Det bør jobbes godt i toppetasjen på Camp Nou de kommende årene.
Malcom
Født: 26.02.97 (22 år)
Nasjonalitet: Brasiliansk
Ankom: 2018, fra Bordeaux
Kontrakt: 2023
Kamper/mål 2018/19: 24/4

– Det virket nesten som at Valverde nektet å bruke Malcom denne sesongen. Hadde til enhver tid få kamper i beina, men presterte overraskende bra. Brasilianerens fremtid i klubben tror jeg avhenger av om Barcelona har behov for ham som et forhandlingskort i andre overganger. For meg har ikke Malcom spilt nok til å bli vurdert skikkelig.
Ousmane Dembélé
Født: 15.05.97 (22 år)
Nasjonalitet: Fransk
Ankom: 2017, fra Borussia Dortmund
Kontrakt: 2022
Kamper/mål 2018/19: 42/14

– Var strålende første halvdel av sesongen, og viste hvorfor klubben betalte rundt €125 millioner for ham for to år siden. Tilsynelatende Barcelonas raskeste spiller med ballen i beina, fremragende god til å forsere. Dessverre er han veldig skadeplaget, og bunnivået er veldig lavt. Dessuten er han oppsiktsvekkende slurvete/svak i pasningsspillet. Som en luksusutgave av Semedo. Har også blitt kritisert for manglende holdninger. Det er god grunn til både håp og bekymring vedrørende Ousmane Dembélé.
Philippe Coutinho
Født: 12.06.92 (26 år)
Nasjonalitet: Brasiliansk
Ankom: 2018, fra Liverpool
Kontrakt: 2023
Kamper/mål 2018/19: 54/11

– Kanskje sesongens mest skuffende spiller. Klarte ikke følge opp den lovende starten han hadde våren 2018. Er det Valverde, er det Barcelona/La Liga, er det Messi eller er det mentalt? Trekker ofte langt inn i banen, og går i veien for Messi (selv om det er Coutinho som taper på det). Klarer heller ikke være oppfinnsom/uforutsigbar nok. Leverer tekniske detaljer få gjør etter ham, uten at det er spesielt effektivt. Det virker som at Barcelona har konkludert med at Coutinho ikke blir en bra Barcelona-spiller, og at hans siste bidrag til klubben blir å anskaffe nødvendige midler til å finansiere andre spillere.
Hva skjer?
Et godt Copa América-sluttspill kan være med på å øke prisen til Philippe Coutinho noe, men at brasilianeren blir et tapsprosjekt (dersom han forsvinner) er utvilsomt. Mange anslår at €90 millioner vil være en sannsynlig pris, og per nå virker det som at Chelsea – under forutsetning av at de ikke blir pålagt kjøpenekt – ønsker brasilianeren som erstatter for snart Real Madrid-klare Eden Hazard. Skulle Coutinho forlate klubben må han uansett erstattes. Onde tunger har lansert Willian (Chelsea) som en kandidat, selv om jeg både tror og håper at det ikke stemmer. Også Neymar har blitt nevnt, men det kan man skrinlegge først som sist. PSG har altfor stor makt til at det vil være mulig, dessuten ville Barcelona trolig vært nødt til å selge Camp Nou for å finansiere kjøpet. Personlig ønsker jeg meg en spiller som kan komplementere Messi, og da tenker jeg på en spiller som både har tempo og gode nok ferdigheter til å kunne samhandle. En spiller jeg har tenkt på er Leroy Sané (Manchester City), som linkes sterkt til Bayern München. Det går riktignok rykter om at Manchester City ikke skal være fornøyde med tyskerens holdninger. Dessuten vil Sané bli fryktelig dyr. All den tid Ousmane Dembélé er såpass skadeplaget som han er, kan man ikke belage seg på franskmannen som en fast spiller i elleveren. Barcelona er nødt til å ha noe mer. Jeg mener at Malcom har bevist at han fortjener å bli værende, men da er også klubben nødt til å gi ham mer spilletid. Per nå er det delte rapporter på hvorvidt klubben ønsker å satse på ham.

Spisser:
Luis Suárez
Født: 24.01.87 (32 år)
Nasjonalitet: Uruguayansk
Ankom: 2014, fra Liverpool
Kontrakt: 2021
Kamper/mål 2018/19: 49/25

– Etter min mening var de fire første månedene av 2019 de beste til Luis Suárez på et par sesonger. Grunnen til det mener jeg var at han fokuserte mer på å spille på sine egenskaper som tilrettelegger, fremfor sine egenskaper som målscorer og dribler. På sedvanlig vis har han en egen evne til å variere mellom det fantastiske og geniale, til det mer ordinære, og langt dårligere enn det også.
Kevin-Prince Boateng
Født: 06.03.87 (32 år)
Nasjonalitet: Ghanesisk/tysk
Ankom: 2019, på lån fra Sassuolo
Kontrakt: 2019
Kamper/mål 2018/19: 4/0

– Få var forberedt på eller optimistiske til den tysk-ghanesiske prinsens ankomst. Prince leverte som forventet, og i sommer må nok Barcelona prøve enda litt hardere med å erstatte Paco Alcácer/Munir El Haddadi. Har garantert spilt sin siste kamp for klubben.
Hva skjer?
9-errollen er kanskje den posisjonen Barcelona har størst behov for å forsterke i. Nylig signerte Luka Jović for Real Madrid. Serberen skal ha vraket Barcelona fordi de ikke kunne love ham nok spilletid. I denne posisjonen var Real Madrid og Barcelona i nøyaktig i samme posisjon. Både Benzema og Suárez er født i 1987, og begge leverer omtrent samme antall målpoeng (basert på denne sesongen). At Real Madrid var i stand til å love Jović nok spilletid, men ikke Barcelona, fremstår for meg som utrolig merkelig. Jeg tror Real Madrid har sikret seg en veldig, veldig bra spiller i Luka Jović. At Luis Suárez blir værende er hevet over enhver tvil. Den spilleren som linkes sterkest til Barcelona er Antoine Griezmann, som angivelig skal ha forhandlet med klubben siden november, og blitt enig allerede i mars. Overgangssummen det spekuleres i spriker mellom alt fra €100- €200 millioner. Franskmannen har rukket å gjøre seg upopulær hos både Atleti- og Barcelona-fansen, i tillegg til spillergruppa til Barcelona. Rodrigo Moreno (Valencia) har også blitt linket kraftig til Barcelona i det siste. Valencia krever at Barcelona betaler utkjøpsklausulen på €120 millioner, noe som naturligvis ville vært fullstendig absurd. Skulle denne overgangen bli en realitet kan det se ut til at en Barça-spiller går motsatt vei. Denis Suárez har blitt nevnt som et alternativ.
Mitt spørsmålstegn ved Griezmann er hvor godt han passer inn i laget? Igjen refererer jeg til komplementære ferdigheter til laget offensivt (Messi primært). Jeg mener at Griezmann er en av verdens fem-seks beste offensive spillere, men jeg syns at mesteparten av ferdighetene hans allerede eksisterer i Lionel Messi. Det man virkelig har behov for, slik jeg ser det, er en hardtarbeidende målscorer med gode ferdigheter til å kunne samhandle med resten. Det er mulig den spilleren forsvant i Luka Jović. Rodrigo Moreno er en signering jeg ikke ville stilt meg utelukkende negativ til, men kun hvis han ble hentet inn som et supplement – og til en langt, langt lavere pris. Også i spissposisjonen er det vanskelig å fastslå noe som helst enda. Vi får bare smøre oss med tålmodighet og vente og se.
Hvilket lag ønsker du å se 1. september? Fortell oss dine drømmesigneringer (og ønskede salg) i kommentarfeltet.