Den nye midtstopperen snakket med Barça TV etter dagens legesjekk.
28-åringen la ikke skjul på at han er veldig tilfreds med overgangen fra Arsenal.

– Jeg føler meg veldig glad. Jeg er veldig opprømt over å spille for denne vakre klubben. Det er én av de beste i verden, det er en drøm for mange mennesker å spille i denne klubben, og jeg spiller her for de neste sesongene, det er jeg er veldig glad for.

Midtstopperen tror også at han kommer til å bli en bedre spiller av å trene sammen med verdens beste spillere i Barça hver dag.

– Man spiller med de beste spillerne i verden, og jeg er beæret over å spille med dem, og over å spille på dette laget. Det er veldig positivt for meg, det betyr at jeg kan bli en bedre spiller når jeg trener hver dag med disse spillerne.

Belgieren er vant til å jobbe under press, og tror ikke at presset i Barcelona er noe større enn det var i London.

– Jeg forventer meg et press som alltid. Jeg spilte for Arsenal, og jeg tror ikke det var noe annerledes enn i denne klubben — man må vinne hver eneste kamp. Det vil alltid være et press om å levere en god opptreden, og det er det jeg skal prøve å gjøre.

Nykommeren la ikke skjul på at det vil kreve mye av ham å tilpasse seg til de nye omgivelsene.

– Mitt første steg er å tilpasse meg så fort jeg kan. Det er et annet land, et annet språk, og andre trenere. Det blir ikke lett, jeg må tilpasse meg så raskt som mulig, så får vi se hvor langt vi kommer.