Den nederlandske midtbanespilleren kommer fra Eredivise-klubben Groningen der han allerede har spilt 50 offisielle kamper.
18-åringen, som blir 19 i juni, skrev under på en kontrakt med Barca for de neste tre sesongene, med en klausul som klubben kan trigge, som vil gjøre at kontrakten vil vare ytterligere to sesonger. Barcelona betaler Groningen 3.25 millioner euro for unggutten, som vil ha en utkjøpsklausul på 100 millioner euro i Barcelona.
Han har spilt for Groningen de to siste sesongene, der har han scoret to mål, men det er i gjenvinningsspillet han har sin store styrke. Ludovit Reis er født i Slovakia, men fikk i 2018 et nederlandsk pass. Han har også valgt å representere Nederland på både u-19 og u-21 landslag.
Denne sesongen har Reis vært involvert i 31 kamper for FC Groningen der han leder klubben i både taklinger, gjenvinninger og driblinger per kamp. Midtbaneterrieren på 178 cm er forventet at skal bli en del av midtbanen til Barcelona B neste sesong. Som da virkelig ser ut til å satse på opprykk fra Segunda B.