Siste serierunde for sesongen har kommet og det er to lag med lite å spille om som møtes på La Liga sin nest minste stadion.
Barcelona har allerede vunnet serien og man kan tenke seg at man har begynt å tenke på Copa del Rey-finalen som venter. Uansett skal det spilles kamp på Ipurua og Barcelona reiser nordover for å avslutte serien.
Vi kan håpe på en kamp hvor vi får sett noen unge spillere prøve seg, og på motsatt banehalvdel står også Cucurella, som det skal bli spennende å se hva skjer med i sommer. Unggutten som har spilt venstreback for Barcelona B har for Eibar blitt brukt til venstre på midtbanen.
Barcelona har vunnet serien, og Eibar ligger på en 12. plass, og kan med seier, og litt hjelp fra andre, maks ende på en 10. plass og øverste halvdel av tabellen, så laget fra Baskerland har noe å spille for søndag ettermiddag.

Skader og suspensjoner

Skadelisten har blitt lang på tampen av sesongen for Barcelona. Rafinha, Suárez, Dembélé, ter Stegen og Coutinho er alle ute, mens Arthur er usikker til kampen.
For Eibar er Arbilla og Pena ute med skader, mens Cardona, Bigas og Oliveira er usikre.

Siste fem

Det har vært ganske komfortabelt for Barcelona mot Eibar de siste sesongene. På de siste fem kampene har Barcelona vunnet alle, med en målforskjell på 19-3. Eibar har også pådratt seg rødt kort i to av kampene.
FC Barcelona – SD Eibar: 3-0
SD Eibar – FC Barcelona: 0-2
FC Barcelona – SD Eibar: 6-1
FC Barcelona – SD Eibar: 4-2
SD Eibar – FC Barcelona: 0-4

Kampfakta

Hvem: SD Eibar – FC Barcelona.
Hva: La Liga, runde 38.
Hvor: Ipurua Municipal Stadium, Eibar.
Når: Søndag 19.05.19. Kl: 16:15.
Hvordan: Strive sport