Kvinnelaget til Barcelona skriver historie når de blir det første spanske laget til å spille finale i UEFA Women’s Champions League, men en seier mot Ada Hegerberg og co. blir kanskje den største utfordringen så langt.
Kl. 18:00 er det duket for finalen i kvinnenes Champions League i Budapest, og FC Barcelona Femení er som kjent i finalen. Der møter de Lyon med Ballon d’Or-vinner Ada Hegerberg på topp. I tillegg innehar troppen stjerner som Wendie Renard og Dzsenifer Marozsá, henholdsvis kaptein på Frankrike og Tyskland sine landslag. Den franske storklubben har vunnet de tre siste finalene i turnering og vil utvilsomt være sulten på å forlenge seiersrekken.

Mulighet til å skrive fotballhistorie

Dersom kvinnene skulle klare å beseire Lyon, vil FC Barcelona bli den første klubben noensinne til å vinne turnering på både herre- og kvinnesiden. Til tross for at Lyon vil være favoritter til kampen, er det ingenting som tilsier at det vil bli enveiskjøring.
Lagene har kun møtt hverandre ved én anledning, noe som var i kvartfinalen i samme turneringen i fjor. Da endte det med 2-1-seier hjemme for Hegerberg og co., mens returoppgjøret på Miniestadi endte med en knepen 1-0-seier til gjestene.
Her er hva Femení sin trener, Lluis Cortés, tenker om finalen:

— Vi har det bra. Å nå finalen er en belønning i seg selv og uavhengig av hva resultatet blir så er dette bare starten på en lang prosess. Å holde nullen ville være et godt tegn. Vi jobber godt i forsvar, vi har den beste målvakten i ligaen, og dersom vi klarer å beholde ballen vil de ikke kunne skape sjanser. Vi er ikke like høyreiste som Lyon, men vi kan prøve å begrense hjørnespark og frispark i mot nær boksen. Lyon har mye kvalitet i laget, men de er ikke uovervinnelige.

NB! Kampen vises på TV3 og Viaplay. Kampstart er klokken 18:00.
Vi ønsker FC Barcelona Femení lykke til og håper de kan klare det herrene ikke klarte!