Lionel Messi har vært i en egen klasse hva gjelder målscoring denne sesongen og kan ta med seg et par individuelle troféer å legge i skapet sitt.
Med en seriekamp igjen leder Messi med klar margin på toppscorertittelen i La Liga. Argentineren har 13 mål mer enn Luis Suárez og Benzema som deler andreplassen på 21 mål. Det betyr at Messi har 34 mål. Dette vil bli det syvende Pichichi-troféet, som vil gjøre at Messi vil ha like mange som Telmo Zarra, og vil være hans tredje på rad.

Gullskoen

Lionel Messi leder også listen hva gjelder scoringer i hjemlig liga i Europa. Messi har fire mål mer enn Kylian Mbappé. PSG har to seriekamper igjen, men på grunn av et rødt kort vil franskmannen kun være tilgjengelig til den siste kampen.
På tredjeplass, åtte mål bak Messi, ligger 36 år gamle Fabio Quagliarella.
I tillegg til det som ser ut som to nye personlige troféer hva gjelder målscoring har Messi også hatt mange fulltreffere i Champions League denne sesongen. Der vil han også bli toppscorer, med mindre vi blir servert en helt sinnssyk prestasjon i finalen (Lucas Moura står på fem). Lionel Messi scoret 12 mål i CL, nærmest var Robert Lewandowski for Bayern München med sine åtte mål.