I en undersøkelse utført av SPORT har fansen avgjort hvem de mener er ansvarlig for tapet.
Barcelona-supporterne er klare i hvem de mener er ansvarlig for det forferdelige tapet mot Liverpool i Champions League. I en undersøkelse utført av SPORT, som 23 000 deltok i, ble Ernesto Valverde stemt som personen til å klandre med 61%.
Det ser ut til at Valverdes posisjon er under alvorlig trussel, uansett hvordan Copa del Rey-finalen mot Valencia går. Spillerne var neste på listen, hevdet 31% av stemmene, etter at de led et ydmykende nederlag for andre sesong på rad.
Styret var tredje på listen, men fikk bare 4% av avstemningen.
Valverdes valg
Mye av fokuset er på Ernesto Valverde. Hans taktiske innsats, de elleve brukte og hans endringer blir analysert med forstørrelsesglass fra toppledelsen til klubben. Denne feilen kommer etter hendelsen i Roma i fjor, da laget ble eliminert også med en tremålsledelse. Det er Valverdes tekniske beslutninger som revideres.
Det har vært snakk om flere av feilene Valverde gjorde på Anfield. Dette er noen av de det er snakk om:
Sergi Roberto og ingen Semedo:
Ernesto Valverde bestemte seg for å gjenta samme startoppstilling som han spilte i første kampen mot Liverpool på Camp Nou. Den dagen spilte Barça første del med bare én av de, mens da Semedo kom inn fikk Barca mer kontroll, med Semedo på høyreback og Sergi Roberto på midtbanen. I Liverpool ble det spekulert at Valverde kom til å nettopp satse på å starte med begge i laget, men det var ikke slik. Det var ikke før 60. minutt, med 3-0 allerede på resultattavlen, Semedo kom inn for Coutinho. Inntil da hadde Roberto slitt mot Sadio Mané.
Starte med Coutinho
Valverde bestemte seg for å satse på brasilianeren på Anfield til tross for at han har hatt en elendig sesong og viste ingenting sist kamp mot rødtrøyene. På Anfield startet Coutinho og han skuffet igjen. Han hjalp ikke med å dominere spillet, han tok heller ikke noe ansvar offensivt og hang etter konstant i det defensive.
Bytte av Arturo Vidal
Den chilenske midtbanespilleren spilte bra og ble av flertallet valgt som den beste Barça-spilleren mens han var på banen. Han spilte veldig oppmerksomt, gjenvant utallige baller og ble ikke skremt av Anfields atmosfære eller aggressiviteten til Klopp-spillerne. Men Valverde, i det 74. minutt, bestemte seg for å erstatte ham med Arthur, og det var ikke i fare for å bli utvist. Han hadde ikke noe kort, mens både Busquets og Rakitic, som hadde et kort hver, fullførte kampen.
Malcom, veldig sent; Aleñá, ikke til å se
Barça trengte ett mål for å tvinge Liverpool til å score fem. På benken var ikke alternativene veldig mange, etter skaden til Dembélé, men med Coutinho og Suárez helt usynlige og lite fart foran, ville Malcom passet bra. Valverde brukte byttet veldig sent, med 4-0 allerede på resultattavlen, i det 80. minutt. Den brasilianske vingen hadde nesten ingen tid eller mulighet til å prøve. Samtidig fikk unge Aleñá, en spiller med god kroppsbygning og et godt skudd, ikke et sekund på banen.
Hvem mener du har størst skyld i Anfield-nederlaget?