En av de aller største i Barcelona sin stolte historie har valgt å legge skoene på hyllen.
I dag ble det bekreftet at Xavier Hernández Creus legger opp etter en av de mest innholdsrike og imponerende spillerkarrierene i fotballhistorien. Midtbane-maestroen kom til La Masia som elleveåring og fikk sin debut for A-laget i 1998 mot Mallorca. Xavi topper fortsatt statistikken over flest offisielle kamper for Barça med 767, selv om denne høyst sannsynlig vil bli slått av Messi som i dag står på 683.
Til tross for at en av tidenes beste midtbanespillere takker for seg, er det forhåpentligvis ikke lenge til vi for se ham tilbake i manesjen. Spanjolen har allerede oppnådd flere av UEFA sine trener-sertifikat, og det er ryktet at han vi ha alle nødvendige kvalifikasjoner for å kunne trene profesjonelle topplag fra og med neste sesong.
Xavi har selv tidligere hintet om at han ikke ønsker å påta seg en potensiell Barcelona-jobb før han føler seg klar nok. Uansett: vi ønsker en av tidenes største Barcelona-spillere lykke tid videre og håper at det ikke er lenge til vi for se ham tilbake på Camp Nou.
Gràcies per tot, Xavi!