Belgieren blir Barcas andre stopperkjøp.
Barcelona skal ha fått et bud akseptert på rundt 12 millioner euro, før Manchester United kastet seg inn i kampen om stopperen. Selv om Arsenal hele tiden har vært klar på at de ikke ønsker å selge til en Premier League-rival skal den endelige prisen angivelig ha blitt presset opp til rundt 18-19 millioner euro.
Den belgiske landslagsspilleren signerer en femårskontrakt med FC Barcelona.

God, men skadeplaget

Da stopperen i 2009 meldte overgang til Arsenal, fra klubben han brukte sine ungdomsår — Ajax — viste han med en gang sine kvaliteter. I tillegg til godt stopperarbeid noterte Belgieren seg for åtte mål, både med hodet og med føttene. Etter Robin van Persies overgang til Manchester United i 2012 har Vermaelen vært kaptein for Arsenal.
Ifølge WhoScored.com er Vermaelen den stopperen med over 100 kamper de siste fem Premier League-sesongene som har blitt driblet nest færrest. Det er også kun Arsenal-kollega Koscielny som har gjort flere suksessfulle taklinger som bakerste forsvarer enn Vermaelen.
Tross den gode statistikken i Premier League har Vermaelen den siste tiden mistet plassen sin til fordel for nettopp Koscielny, og tyske Per Mertesacker, grunnet skader. I sommerens VM fikk han kun en kamp, etter at han gikk av banen med skade i kampen mot Russland.