Ronaldinhos 14 år gamle sønn skrev i dag under sin første kontrakt.
Siden august i fjor har João Mendes de Assis Moreira vært i akademiet til den brasilianske toppklubben Cruzeiro. Da han først ankom klubben holdt han familiebåndene hemmelige. Årsaken var at han ønsket å bli bedømt utelukkende etter ferdighetene og talentet sitt, og ikke etter farens prestasjoner. Nå har han blitt belønnet med ungdomskontrakt. Kontrakten gjelder til dagen før spilleren fyller 20 år.
João Mendes ble født i Rio de Janeiro den 22. februar 2005. 14-åringen beskrives som en høy spiller med svært gode tekniske ferdigheter. Han måler 178 cm på strømpelesten, og til tross for sin høyde besitter han stor fart og gode avslutningsferdigheter. Han kan spille både i 9-er- og 10-errollen.
I forbindelse med kontraktsigneringen har klubben lagt ut et videointervju med João Mendes. Der forteller hovedpersonen at han er veldig fornøyd med å være i Brasils største klubb. Videre avslører han at han drømmer om å få proffkontrakt i fremtiden, score mål på et fullsatt Mineirão og dedisere målet til fansen.

— Det er en lykkelig dag. Takk til styret for tilliten dere har vist meg. Jeg takker også Gud for at jeg kan spille fotball hver dag.