For et par dager siden skrev Sport at Ajax var svært interessert i en låneavtale for Carles Aleñá. Her er hvorfor 21-åringen bør forbli i Catalonia.
For de som har fulgt Barcelona de siste årene, har det vært nærmest umulig å ikke la seg begeistre av midtbanespilleren med de svarte krøllene. Helt fra eminente UEFA Youth League-kamper for U19-laget, til dominanse for Barça B og gode innhopp for førstelaget allerede i 16/17-sesongen. Men Aleñá skulle ikke bli fast inventar på førstelaget før i januar. Siden da han som regel måtte nøye seg med noen skarve minutter her og der.
Til tross for mangel på tilstrekkelig spilletid burde det ikke være noen tvil om hans kvaliteter på banen, og hva han tilføyer laget. Spanjolen innehar de fleste kvaliteter man forventer av en som har gått gradene i La Masia: overblikk, ballkontroll og posisjonering. Men Aleñá har også evnen til å dra seg forbi én, to eller tre mann – noe som er en ypperlig egenskap å ha i en ellers så pasningsorientert midtbane. Det er én av grunnene til at krølltoppen bør bli i Catalonia.

En brikke i de Ligt-puslespillet?

Det er nærliggende å tro at en eventuell utlånsavtale for Carles Aleñá med Ajax vil bli gjort i sammenheng med en en eventuell overgang for Matthijs de Ligt, og som en del av det ryktede samarbeidet klubbene imellom. Nederlenderne skal være interessert i å skaffe seg en kompetent midtbanespiller som kan fylle noe av tomrommet når de Jong forsvinner, og mener etter sigende at Aleñá vil passe fint inn.
Dersom man antar at spanjolen ville vært fast inventar på Ajax sin midtbane, må man spørre seg om det vil være en adekvat utviklingsarena, sammenlignet med jevnlige innhopp og flere muligheter fra start i Barcelona. Til tross for at Ajax har vist i år at de kan nå langt Champions League, er ikke det sikkert at det veier opp for spill i Eredevise.
Per 14. mars ligger Nederland på 12. plass over UEFA sin rangering av fotballnivået europiske land (liga og cup), mens Spania troner øverst. Derfor mener undertegnede at Aleñá vil være best tjent av å bli i Barcelona, til tross for at han høyst sannsynlig ikke vil være fast i elleveren. I tillegg til at Barça vil nyte godt av hans tilstedeværelse.
Mener du at Barcelona bør beholde Aleñá?