Caroline Graham Hansen blir den første norske fotballspilleren i FC Barcelona. Det har spillerens agent på langt vei bekreftet til TV2 og NRK.
Overgangen vil angivelig bli offisielt bekreftet etter Champions League-finalen 18. mai
Den norske landslagsspilleren var på utgående kontrakt i sin nåværende klubb, VfL Wolfsburg, hvor hun takket nei til forlengelse.
Interessen rundt Graham Hansen har vært enorm, og hun har nærmest kunnet velge fritt blant potensielle arbeidsgivere. Klubber som Lyon, PSG, Bayern München, Chelsea, Arsenal og Manchester City skal angivelig ha hatt Oslo-jenta høyt på ønskelista.
Jentenes svar på Tom Lund
Caroline Graham Hansen ble født den 18. februar 1995, og er født og oppvokst i Oslo.
Hun ble kjent for det norske publikum allerede som 15-åring i 2010, da hun nærmest egenhendig sikret Lyn Norway Cup-pokalen i J19-klassen. Lyns ungjenter vant finalen mot danske Ballerup Skovlunde 7-2, og Graham Hansen, kampens yngste spiller, noterte seg for tre scoringer, to målgivende pasninger og én såkalt «hockey-assist».
Kampen ble sendt på TV2. I kommentatorboksen satt to måpende herremenn ved navn Ivar Hoff og Morten Langli.
– Jentenes svar på Tom Lund, sa Ivar Hoff – som direkte oversatt betyr noe à la «jentenes svar på Lionel Messi», når det kommer fra ham.
Hoff foreslo at ungjenta kunne spille for Lyn en liten stund til, men at hun etter hvert måtte komme seg til Toppserie-klubben Stabæk. Morten Langli mente at Lyns ungjente holdt Toppserie-nivå allerede, og at hun var et av de største fotballtalentene han hadde sett noen gang.
Troll gikk i ord, og under en måned senere debuterte Graham Hansen for Stabæk – 15 år og 192 dager gammel. Hun fikk A-landslagsdebuten ett år senere, og i 2013 ble hun hentet til den svenske toppklubben Tyresö.
Graham Hansen leverte varene i Sverige, men reiste hjem til Norge og Stabæk etter bare et halvt år for å fullføre videregående. På det halve året hun spilte i Sverige tok hun sølv i Damallsvenskan og hjalp Tyresö til å nå kvartfinalen i Champions League.
Sommeren 2014 gikk ferden videre til VfL Wolfsburg, som hun har spilt for til nå. Denne sesongen ble hun dobbeltmester i Tyskland. Totalt har hun vunnet Bundesliga tre ganger, og den tyske cupen hele fem ganger.
Hvem er det Barcelona har hentet?
I dag er Caroline Graham Hansen den største stjerna på det norske landslaget, all den tid Ada Hegerbergs landslags-nei består. Hun står med 70 kamper og 25 mål, og til sommeren skal hun være med å forsvare nasjonens ære i VM. I gruppespillet skal Norge møte Sør-Korea, Nigeria og vertsnasjonen Frankrike.
Graham Hansen er primært høyrekant, men kan spille i alle de offensive posisjonene. Hun er en kreativ og intelligent playmaker-type med lavt tyngdepunkt, strålende pasningsfot og utsøkt teknikk. Hun både ser og høres ut som den fødte Barcelona-spiller. Til tross for alle skadene hun har hatt beskrives hun som en av verdens beste spillere i sin posisjon.
Graham Hansen er lovet en sentral rolle i laget når hun ankommer Barcelona. Klubbens fasiliteter og graden av profesjonalitet skal være noen av grunnene til at den norske jenta har valgt Barcelona.
Barcelona har økt satsningen på kvinnesiden de siste årene. Klubben har hatt et uttalt mål om å vinne Champions League, og er i ferd med å bygge et storlag. Den største stjernen, nederlandske Lieke Martens, ble kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller i 2017.
Denne sesongen er katalanerne klare for finalen i Champions League, der de møter Lyon i Budapest, 18. mai. I kvartfinalen slo de ut Norges representanter i LSK Kvinner med 4-0 sammenlagt, før Bayern München ble beseiret i semifinalen, 2-0 sammenlagt. I ligaen havnet Barcelona på andreplass, seks poeng bak Atlético Madrid.
Vi ønsker Caro hjertelig velkommen til klubben vår, og ønsker henne masse lykke til!