Etter Lieke Martens kommer også Alexia Putellas bort for å snakke med oss i Blaugrana.
Den 25 år gamle midtbaneeleganten fra den lille katalanske perlen Mollet del Vallès er akkurat like blid, høflig og hyggelig som sin nederlandske lagvenninne.
Hva tenker du om kampen?

– Bra, det var en god kamp av oss. Vi vant også bortekampen og er i semifinalen. Det var målet.

Var det vanskelig å spille tiki-taka-fotball på slike baneforhold?

– Det er klart at det er utfordrende når man møter slike baner i kvartfinalen i CL. Herfra håper vi på flotte gressmatter verdig en turnering som Champions League.

På spørsmål om Bayern München som neste hinder på veien mot en potensielt historisk CL-finale, svarer den blide katalaneren:

– Bayern blir en tøff motstander. Slik jeg ser det er vi ganske jevnbyrdige lag, men vi har nå en unik mulighet til å bli historiske (nå finalen) og vi ønsker å gi alt for å oppnå dette.

Både undertegnede og Alexia krysser fingrene for at Barca Femení kan sikre «El doblete» i slutten av sesongen, selv om de selvsagt også er avhengige av at Atlético snubler. Putellas trekker også frem den gode stemningen på Åråsen og alle barna og alle de unge jentene som kom for å heie.
Avslutningsvis spør undertegnede om hvordan det var å være med på en historisk begivenhet på Wanda Metropolitano sist da spilte for 61 000 tilskuere:

– Det en helt spesiell opplevelse, men utpå banen er man fokusert og merker mindre til det. I etterkant er det selvsagt stas å ha vært med på en unik dag i spansk kvinnefotballs historie.

Vi i Blaugrana ønsker Barca Femení lykke til i serieinnspurten og vil følge de tett på veien mot et forhåpentligvis historisk CL-trofé. Har du spørsmål om hvordan du kan se kvinnelagskamp i Barcelona? Skriv gjerne til oss!

Magnus Ingier & Alexia Putellas