Vi i Blaugrana tok plass på pressetribunen for Champions League-kvartfinale og i mixed sone etter kampen var det vi som fikk snakke med Barca-heltene.
LSK Kvinner har regjert norsk damefotball i en årrekke, men når Barca Femení kom på besøk på en humpete gressmatte på solkledde Åråsen i Lillestrøm ble nivåforskjellen sementert på en måte som både overrasket Blaugrana-damene, men også frustrerte de kvinnelige kanarifuglene. I pressesonen etter kamp står tapre, skuffede og til dels også oppgitte LSK-spillere og deler sine ærlige, reflekterte og selvkritiske tanker om hvordan de ble overkjørt teknisk, taktisk og tempomessig, og at det er tydelig at all styrketreningen ikke alene sender de nærmere europatoppen.
Etter noen minutters venting kommer først Barcas store spiller, det tekniske hollandske vidunderet Lieke Martens bort til undertegnede. Hun er blid, høflig og flirer litt av åpningsutsagnet på nederlandsk («gratulerer med nok en sensasjonell scoring og flott kamp»).
«Hvordan var det å spille her på Åråsen?»

– Jo, det var fint. Vi snakket sammen før kampen om viktigheten av å score et tidlig mål, og det klarte vi. Vi ønsket selvsagt å score flere mål, men banen var utfordrende og det var viktig å unngå skader.

«Banen var veldig forskjellig fra Wanda Metropolitano!»

– Ja, veldig forskjellig. Vi visste det på forhånd siden vi trente her i går, men det er likt for LSK og vi må bare gjøre det beste ut av det.

På spørsmål om den flotte scoringen lyste Martens opp:

– Ja det var et kjempeflott mål. Mel (Melania Serrano) slo en glimrende pasning og Mariona spilte den tilbake til meg. Jeg tok én rask touch og fikk lagt den til rette så jeg kunne sende den inn i lengste hjørne.

«Hva er dine tanker på Bayern München som motstander i semifinalen?»

– Det er et godt lag. Jeg kjenner to av spillerne fra det nederlandske landslaget, Jill Roord og Lineth Beerensteyn, så det blir gøy å spille mot de. Det blir et interessant oppgjør og en åpen kamp, og tiden vil vise hvem som går til finalen, men jeg har en god følelse.

Martens bekreftet selvsagt at drømmen er å vinne Champions League, og minnet i samme slengen på at Barca aldri tidligere har vært i CL-finalen og at dette er en historisk begivenhet de ønsker å oppnå. Samtidig advarer hun mot å ta lett på Bayern og sier de må være maks skjerpet for å ta seg hele veien til finalen på Groupama Arena i vakre Budapest, Ungarn.
På spørsmål fra undertegnede om hvorvidt «the double» (liga og CL) fortsatt er mulig, smiler Lieke og ler litt før hun svarer:

– Hehe, vi er fortsatt med i kampen. Vi er tre poeng bak Atlético så forhåpentligvis taper de noen poeng mot slutten, men det er ikke lenger opp til oss.

Avslutningsvis spør undertegnede om hvordan det blir å spille i hjemlig liga, om baneforholdene og om Liekes tanker rundt serieinnspurten.

– Vi har en kjempefin gressmatte i Barcelona, men flere bortebaner har ulik kvalitet så vi er vant til å spille på forskjellige underlag. Neste match er mot Logroño så der blir det nok mer som her (på Åråsen).

Vi avslutter intervjuet med en intern Blaugrana-kåring av banens beste spiller som selvsagt går til målscorer Martens. Hun smiler, takker og gjentar at det var en god match.

Magnus Ingier & Lieke Martens