Endelig er landslagspausen over og serieinnspurten starter med et smell. Espanyol kommer på besøk til Camp Nou i noe som kan ble et gloheit byderby.
Barça kommer inn til kampen med å ha vunnet fem strake seriekamper med målforskjellen 13-4. Espanyol på den andre siden står med én seier, tre uavgjort og ett tap med en målforskjell på 5-4 på sine siste fem seriekamper. Sist seriekamp mellom disse lagene endte hele 4-0 til Barcelona på Estadi Cornellà-El Prat hvor Messi blant annet scoret to nydelige frispark mål.
Det er duket for en heftig byderby hvor temperaturen som oftes er høy. Gerard Piqué la ikke mindre demper på det etter han i går uttalte at han hadde mer penger enn Espanyols budsjett denne sesongen.

Skader og suspensjoner

For hjemmelagets del så er fortsatt Ousmane Dembélé ute med skade, men rehabiliteringen går fint og han er forventet å se tilbake i aksjon igjen i April. I tillegg til franskmannen er også Rafinha ute med skade.
Pablo Piatti, David Lopez og Facundo Ferreyra er skadet for Espanyol, mens Sergi Darder er suspendert.

Siste fem

Espanyol – Barcelona: 0-4
Espanyol – Barcelona: 1-1
Barcelona – Espanyol: 5-0
Espanyol – Barcelona: 0-3
Barcelona – Espanyol: 4-1
Som man kan se utifra de siste fem kampene mellom byrivalene så har Barcelona et stort overtak. 17-2 i målforskjell taler for seg selv. Kortstatistikken leder derimot Espanyol med god margin. De hvite og blå står med hele 17 gule kort mot Barcelonas fire.
Hvem: FC Barcelona – Espanyol
Hva: La Liga, runde 29.
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: lørdag 30. mars 2019, kl: 16:15.
Hvordan: Strive