Messi returnerte til treningsfeltet i Barcelona på onsdag etter å ha hatt fri i fire dager. Nå planlegger klubben å begrense argentinerens belastning for å hindre nye komplikasjoner knyttet til lyskeproblemene.
Etter Albiceleste sin mildt sagt skuffende kamp mot Venezuela forrige helg, informerte Argentina sitt medisinske apparat om at Messi dro hjem til Barcelona etter nye smerter i lyske-regionen. Enkelte argentinske medier hev igjen bensin på bålet ved å hevde at magikeren dro fra landslagssamlingen fordi han setter klubblaget foran landslaget, men etter alle solemerker var det planlagt på forhånd at Messi kun skulle spille én av to kamper under landslagspausen, mest sannsynlig for å promotere Adidas sin nye Argentina-drakt.

Fare for operasjon

Etter sigende skal Messi ha slitt med smerter i bekkenet siden januar, og dette skal være grunnen til at man i flere tilfeller har sett argentineren holde seg til området i kamp. Barcelonas medisinske apparat, sammen med Ernesto Valverde, skal ha kommet til den konklusjon at for mange minutter på banen vil kunne drastisk forverre situasjonen, og i verste fall føre til en situasjon der eneste utvei er operasjon. Klubben, med Ricard Pruna i spissen, har slått fast at den eneste måten å unngå operasjon, er hvile.

Tettpakket kampprogram

En av utfordringene knyttet til situasjonen, er at Barcelona sitt kampprogram knapt kunne blitt verre med tanke på å la Messi hvile. I løpet av april måned skal Barcelona i aksjon hele åtte ganger, noe som tilsier at Valverde vil få bruk for absolutt hele troppen. Sannsynligvis vil Valverde ta sikte på å utnytte luken på 10 poeng ned til Atlético, noe som gjør at man kan spare kapteinen inn mot de viktigste kampene, og da med spesielt fokus på Champions League.
Tror du Valverde vil hvile Messi i den kommende perioden?