Barcelona har ingen planer med å tilby midtbanespilleren Ivan Rakitić en forbedret kontrakt. Klubben ønsker ikke å selge han denne sommeren, men det kan se ut som at de nettopp kommer til å gjøre det.
Rakitić sin kontrakt går ut i 2021, og han gjorde det klart forrige måned at han ønsker å bli på Camp Nou. Ting kan nå se annerledes ut ettersom signeringen av Frenkie de Jong kan tvinge klubben til å selge et stort navn fra midtbanen.
Kroaten hadde muligheten til å gå til PSG i august, hvor den franske klubben var klar til å betale 80 millioner euro med en meget høy lønnsøkning. Valverde klarte dog å snakke han til å bli. Etter å ha sagt nei til PSG, håpet Rakitić på en «tjeneste» fra klubben i form av en forbedret kontrakt. President Josep Maria Bartomeu har i etterkant sagt at de ikke har det finansielle til å forlenge hans ønsker. Etter den nyheten forventer mange nå at tiden til kroaten er over i Barcelona. Han er nok den som er mest sannsynlig til å forlate Camp Nou fordi han har mange store klubber som ønsker han i Europa. Manchester United var den klubben som nå sist har blitt linket til spilleren, men også Inter Milan har vist stor interesse.
«For Valverde er han en nøkkelspiller. Han kan spille flere posisjoner bra, både defensivt og offensivt,» forteller en kilde i spillergarderoben.
«Valverde fortsetter å benekte at Rakitic kommer til å bli solgt, men vi skal se hva som skjer i overgangsvinduet.»
Kilden forteller også at andre spillere også kan være aktuelle for å bli solgt før Rakitić. Her nevnes Samuel Umtiti og Philippe Coutinho.
Ønsker du å beholde Ivan Rakitić?