Vår tidligere kaptein, med stor K, har pratet med spansk presse om forskjellige ting, og Puyol er ikke i tvil om hva han ser av sin tidligere stoppermakker.

– Pique er bedre enn hva jeg noen gang var. Han er bedre enn Sergio Ramos. Han er den beste midstopperen i verden. Han er nøkkelen for Barca. Han har lederskap og han kjemper hardt. Han er fantastisk, og en veldig god venn, sa Puyol til Marca da han ble spurt om Piques sesong.

Det er store ord fra en stopperkjempe til en annen, og Puyol har sett det samme som oss andre om Piques gode sesong. Men den hårfagre krølltoppen ble spurt om flere spillere som i dag spiller i Barca, men også en tidligere spiller.

– Det er normalt at Barcelona er avhengige av Messi. Når man har den beste spilleren i historien på laget ditt så blir det sånn, men det er gode spillere rundt han som er med på å skape historie og fortsatt har mange år foran seg.

Om Dembélé og Arthur hadde Puyol dette å si.

– Dembélé er en god spiller. Noen ganger kan du være sent ute, men vi er nødt til å la han jobbe. Vi gjør alle feil når vi er unge. Han er på det beste stedet han kan være, og forhåpentligvis gjør han det beste ut av situasjonen sin. For med hans kvaliteter kan han skape historie.

– Arthur er 22 år og viser enorm karakter og lignende kvaliteter til Xavi, men å sammenligne han med Xavi er litt drøyt. Det er snakk om en av de beste i historien av fotball. Vi er nødt til å ta steg for steg og la Arhur jobbe videre og gratulere han for måten han spiller. Han burde fokusere på Xavi. Se videoer og lære fra han videre.

Selv om Puyol skulle snakke om Barcelons-spillere slapp han ikke spørsmål om en viss brasilianer i PSG.

– Du er nesten nødt til å spørre Neymar om hvorfor han valgte å dra. Han var i den beste klubben med de beste lagkameratene. Han var en elsket spiller, men ønsket seg andre utfordringer og det er vi nødt til å akseptere. Det er for tidlig å si at det var en feil av han. Neymar har hatt en del skader og det har ikke gått helt som PSG har håpet, spesielt i Europa, men han har en lang karriere foran seg, så vi får se når han legger opp hvordan det har gått.