Jordi Alba og Claudio Bravo hold pressekonferanse før kampen mot Napoli.
Spillerne hadde såvidt rukket å ankomme hotellet før det var duket for pressekonferanse. Den chilenske keeperen og den katalanske lynbacken fikk æren av å møte pressekorpset.
Av de to var kun Jordi Alba med på fjorårets troféløse sesong. 25-åringen innrømmet at laget ikke klarte å innfri forventningene — hverken lagets egne, eller supporterne sine.

— Vi spilte ikke på vårt øverste nivå ifjor, det nivået som er forventet. I år har det kommet inn nye fjes, blant annet en trener som overfører til oss det samme engasjementet som han selv hadde som spiller.

Jordi Alba er ikke den første som beskriver Luis Enriques engasjement som trener. Skal vi tro backen er Enrique den riktige mannen for å lede Barcelona videre, slik at klubben igjen vinner trofeer.

— Han er rett mann for jobben, og han flytter klubben i riktig retning. Barca må vinne titler, og vi har en vinnermentalitet i laget. Jeg er sikker på at vi kan utrette store ting i år, og spillerne og trenerne virker klare for å oppnå dette.

Tidligere i uken ble det kjent at Xavi trekker seg tilbake fra det spanske landslaget. Lenge var det også tvil om hvorvidt midtbanegeneralen ville fortsette for Barcelona. Mange ble derfor lettet da Xavi bestemte seg for å ta en sesong til — blant de Jordi Alba, som ble bedt om å kommentere situasjonen.

— Xavi har vært en av de aller viktigste spillerne for landslagets suksess. At han gir seg er dårlig nytt for landslaget. Han har vist seg som en av de beste spillerne i verden, og som en fantastisk person. Heldigvis tar han et år til for Barca, og vi er glad for å kunne lære mer av han.

— Disse kampene viser ikke hvem som vil spille

En som hverken har spilt med Xavi, eller kan holdes ansvarlig for fjorårets mangel på trofeer er Claudio Bravo. Keeperen ble hentet til klubben under sommerens VM, og har fremdeles tilgode å ta på seg Barcelona-trøya. Etter å ha sluttet seg til laget senere enn ter Stegen og Masip har ikke keeperen fått bevist hva han er god for — enda. Bravo selv mener dette har lite å si for spilletiden i den kommende sesongen.

— Selv om disse kampene er viktige trenger de ikke indikere hvem som får spille når sesongen starter.

At Bravo ble tatt ut til pressekonferanse kan tyde på at keeperen vil spille en rolle i kveldens kamp. Selv mener keeperen at han har trent godt de to ukene han har vært med laget, og at han har begynt å tilpasse seg.

— Sannheten er at jeg har trent to uker med god form, og klar til å konkurrere. Jeg vet ikke når jeg får spille, men velkomsten fra lagkameratene har vært god. Tilpasningen har gått fantastisk, og de har fått meg til å føle meg komfortabel.

At klubben velger å satse på tre keepere medfører at keeperne må kjempe hardt om hvert eneste minutt i buret. Bravo velger å se uproblematisk på dette.

— De trenger ikke fortelle oss hvorfor de roterer på oss i disse treningskampene. Vi er alle under ordre fra Luis Enrique, og det er han som forteller oss når vi får spille. Alt vi kan gjøre er å jobbe hardt, så sjefens avgjørelse blir så vanskelig som mulig.