Carles Aleña ble intervjuet mens han var på det spanske U-21 laget, og ble stilt spørsmål angående U-21 laget, Messi og La Masia.
Intervjuer: Velkommen til U-21 laget
Aleña: Takk, jeg er veldig glad over å være her. Jeg har vært med gjennom alle u-landslagene, og har alltid hatt som mål å bevege oppover i landslaget. Jeg vet det har vært et vanskelig år med laget og spillerne, men med hardt arbeid og gode beslutninger så ser det til at det går bedre.
I: Hva tenker du om å være med i den siste troppen før U-21 EM?
A: Det er viktig, men ingenting har ennå blitt bestemt. Vi må fortsatt prestere, og spille så godt vi kan.
I: Hvis det er noen som greier å både være besluttsom, og være kompetent, så er det vel deg.
A: Jeg tror det er en av grunnene til at Spania er en av favorittene til å vinne EM. Vi forventer alltid det beste, og vi har en sterk spillergruppe, og det er bra for meg. For jeg er blant disse spillerne, og har muligheten til å være med videre. Det er spillere her som jeg beundrer, og jeg har lyst til å få treneren til å ta vanskelige valg.
I: Hvilke spillere er det du synes er spennende å spille med?
A:Jeg kjenner de fleste av dem fra U-19, men jeg liker å spille med Borja Mayoral. Dani Ceballos er også en spiller som jeg har spilt som jeg synes er spektakulær. Fabian Ruiz, også. Det er så mange.
I: Føler du noe press ved at du har vært i søkelyset i så mange år?
A: Jeg føler meg ikke under noe som helst press. Det er alltid stort ansvar når man representerer en klubb så viktig som Barcelona. Navnet mitt har vært i søkelyset, men det har ikke påvirket, og jeg har tatt stegene opp til første laget uten problemer. Jeg liker utfordringen, og håper at dette presset varer hele karrieren min.
I: Hvordan er det å spille på første laget til Barcelona?
A: Jeg er fortsatt ikke vant til det, fordi alt skjedde så raskt, men jeg prøver å nyte hvert eneste øyeblikk. Jeg har vært i klubben i snart 14 år, og jeg får nå spille sammen med idolene mine som jeg har sett tusenvis av ganger på TV eller på kamp, å kunne dele erfaringer med dem på daglig basis på banen, eller i garderoben. Det er som en drøm har gått i oppfyllelse.
I: Hvordan er det å være på samme lag med Lionel Messi?
A: Jeg føler jeg har brukt opp alle adjektiver jeg kan for å beskrive Messi, og jeg har bare spilt sammen med han i et år. Han er uten tvil nummer 1, og det er ingen som er nærme. Han gjør ting som ville ha vært helt latterlig selv som en drøm, men han gjør det til virkelighet. Han er den beste, og det har han vært de siste 12 årene. Han har knust alle rekorder, det finnes mange store spillere, men det er ingen som han. Det eneste spørsmålet er hvor mange år han har igjen på dette nivået.
I: Hvordan er han som person?
A: Helt fantastisk. Han oppfører seg som en kaptein, og veiledet mye da jeg var ny på laget. Han sa til meg at jeg burde ta dem ro, fordi det er alltid mye på press på første laget, men det er litt vanskelig å være rolig når man spiller med så mange stjerner. Han får deg til føle deg seg om bedre spiller, og har er en veldig snill person.
I: Når var det du innså at du kunne bli en profesjonell fotballspiller?
A: Etter hvert som man blir eldre så ser man hvordan fotball egentlig er. Da jeg var yngre, og begynte å spille på U-19 laget så la jeg merke til spillere Mayoral og Mikel Oyarzabal, som var på første laget da jeg var på U-laget. Jeg så rytmen deres, som var bedre enn alle andres. Deretter så innså jeg hvor seriøst det var, og at jeg måtte bite tennene sammen. Hvis jeg ville bli en profesjonell så måtte jeg dedikere alt til det, og det skulle være mitt eneste mål. Gi 100 prosent, uten å syte og klage.
I: Er du beviset på at La Masia er i live?
A: Hardt arbeid lønner seg alltid. Folk sier at essensen har blitt borte, men de skynder unge spillere til å lykkes med engang. Å sammenligne med generasjonene med Andres Iniesta, Xavi og Messi er litt urettferdig, det som ofte blir glemt er hvor unike spillere de var, og vi må være klare over det er vanskelig at slike spillere kommer til å dukke opp igjen i akademiet. Man må bare gi muligheter til de unge spillere, og de kommer etter hvert til å spille på det nivået som forventes fra dem, men de må få sjansen. Dette er verdens beste lag, og jeg har glad jeg har fått sjansen til å ta stegene fra U-laget til A-laget, og har fått oppfylt drømmen min.