De siste dagene har ryktene gått om et potensielt tettere samarbeid mellom klubbene, men hva er vil egentlig gevinsten av et slikt samarbeid være?
Når det gjelder fotballideologi, talentutvikling og verdier, er det liten tvil om at Barcelona og Ajax er to av klubbene i fotball-Europa med mest til felles. Det er derfor ikke overraskende at Josep Bartomeu og Marc Overmars, nåværende Ajax-direktør og tidligere Barça-spiller, skal ha flørtet med tanken om et tettere samarbeid.

Hyppige utlån og førsterett på talenter

Et av de viktigste premissene i det potensielle samarbeidet skal være et opplegg rundt spillerlogistikk som skal tjene begge klubber. Etter sigende skal Ajax jevnlig motta Barça-spillere på lån, noe som skal både forsterke Ajax sin spillerstall, samtidig som den gir en god arena for spillerutvikling i en klubb med lik spillestil.
Dette skal hovedsakelig dreie seg om unge talenter som blir hentet fra utlandet, men også b-spillere som er for god for nivået og som ikke er klar for jevnlig førstelagsfotball på Camp Nou. I tillegg ryktes det at Barcelona ønsker en førsterett på spillerkjøp fra Ajax, da med spesielt fokus på unge spillere, men detaljene rundt dette er ikke klare.

Operasjon de Ligt

Det er ingen hemmelighet at Barcelona-styret har ønsket å sikre seg signaturen til Matthijs de Ligt etter at overgangen til Frenkie de Jong var i boks. Enkelte mener at en overgang til Barcelona for den unge nederlenderen vil være avgjørende for et videre samarbeid. Bartomeu har tidlige vært åpen om interessen rundt Ajax-kapteinen:

— Vi følger vi alltid med når det er slike talenter utenfor Barcelona. Det er et tema som vil bli diskutert under plannleggingsfasen som starter i mars. Med de Jong følte vi at vi måtte få overgangen raskt i boks fordi det var mange klubber som ønsket ham.

Her er hva Marc Overmars sa da han kommenterte ryktene til TV3 i Catalonia:

— Jeg elsker Barcelona, ​​men jeg vet ikke hva han [de Ligt] vil gjøre. Det er utrolig hva han bidrar med, som midtsopper og kaptein i så ung alder, han har en stor fremtid.

Hva tenker du om et potensielt samarbeid med Ajax?