Barcelona tok seg nok en gang til kvartfinalen i Champions League. Leo Messi var igjen arkitekten bak det hele, og det har han vært store deler av sesongen.
Fasiten etter storseieren over Lyon ble to mål og to målgivende. Han slo dermed til når Barcelona trengte det som mest, i en turnering han selv før sesongen presiserte at katalanerne skulle kjempe om den gjeve pokalen.
Ikke nok med at Barca-fansen kunne glede seg over argentinerens trolldom i oppgjøret med franskmennene, så har Marca funnet ut at inneværende sesong er Leo Messis beste siden Luis Enriques første sesong. Den gang vant klubben «el triplete». På dette stadiet av sesongen har den venstrebente magikeren levert bedre tall enn de foregående tre sesongene.

Marca melder altså om 36 mål og 18 målgivende. Selv mener vi i Blaugrana at det riktige tallet er 36+21. Uansett, en fabelaktig sesong av Messi. Med 57 målpoeng har han alene sørget for over halvparten av Barcelonas 109 scorede mål denne sesongen.
Messi deler toppscorertittelen i mesterligaen med Robert Lewandowski. Begge står med åtte mål, men polakken er ute av turneringen.
Og med Leo Messi i sin beste sesong på flere år ender det forhåpentligvis godt. Barcelona leder La Liga klart og er i Copa del Rey-finalen, og neste hinder i Champions League er Manchester United.