Sesongens hittil viktigste kamp er kun én dag unna. For å klare sesongens viktigste mål, en Champions League-finale, må Lyon slås på Camp Nou.
Barcelona har dominert spansk fotball de siste årene. Syv av de siste ti sesongene har laget vunnet La Liga. Sannsynligvis vinner de i år og. I cupen er fasit seks finaler på rad, og seier i de fem siste av de. En ny finale venter i mai. I Champions League har laget vunnet fire titler siden Messi ankom klubben, men det har kun blitt én finale de siste syv årene. De tre siste årene har det blitt exit i kvartfinalene. Det er for dårlig når man har tidenes beste fotballspiller på laget. Og det svir ekstra når man vet hvem som har vunnet de årene.
Man har merket på alle i klubben hva som er det store målet for sesongen. Messi har gått ut å sagt det klart å tydelig: Å vinne Champions League. Valverde har byttet om til 4-3-3 i håp om å få det beste ut av nøkkelspillerne sine. Laget har ikke vært like fokusert i La Liga, skjønt det har holdt så langt til en god ledelse. Likevel har laget kniven på strupen hjemme mot Lyon. 90 minutter kan fort skille om Barcelona har stor mer å spille for frem til mai, eller om drømmen lever videre.

Historien på sin side

I går var det akkurat ti år siden Barcelona slo Lyon 5–2 hjemme på Camp Nou. Da visste få hvilket fotballdynasti Pep Guardiola skulle lede i fire år — et grunnlag for klubben selv i dag. I morgen, ti år og to dager etter, håper Barcelona på å gjenskape suksessen. På papiret er Barcelona soleklare favoritter. Men kamper er ikke vunnet på papiret.
Siden 0–0 kampen for tre uker siden har Barcelona fått en franskmann i bytte mot en annen. Samuel Umtiti er tilbake i midtforsvaret, og starter trolig mot sin gamle klubb i morgen, mens landsmann Dembélé trolig må se kampen fra triunen. Med en trygg Lenglet er gevinsten å få tilbake Umtiti trolig mindre enn tapet av Dembélé.
For bortelaget sin del er playmakeren, og en av deres viktigste spillere, Nabil Fekir, tilbake. I kampen i Frankrike så vi at Lyon kan skape farligheter når de får sjansen. Det var uten Fekir. I morgen får de tilbake mannen som ofte styrer angrepene til Lyon, og om Lyon scorer først kan det bli tøft for Barcelona. Barcelona vinne kampen i morgen. Eneste unntak er 0–0, som etter ekstraomganger vil sende oppgjøret til straffekonk. Så langt har ikke det skjedd i Champions League i år.

Malcom eller Coutinho?

Det store spørsmålet blir hvem som starter på venstrekanten for Dembélé. Klubbens dyreste spiller gjennom tidene, Coutinho, har ikke funnet formen etter en kort sommerferie etter VM — et mesterskap han faktisk spilte utrolig bra. Brassen har ikke funnet seg like godt til rette som kantspiller i 4-3-3, og er til tider frustrerende å se på.
Et annet alternativ er landsmannen Malcom, som ble kapret foran nesen på Roma i sommer. De fleste cúles har ønsket å se mer av vingen, men Valverde virker ikke å være fan av Malcom. Sist han spilte, i det første cup-oppgjøret mot Real Madrid, var unggutten i storform, og scoret Barcelonas mål i kampen. Siden har vi ikke sett Malcom fra start, og trolig gjør vi det ikke i morgen heller. Mange mener at kampen blir Coutinhos siste store sjanse til å bevise at han har en plass i laget, ettersom summen investert og statusen til spilleren begge er for høye til å forsvare en rolle som backup/rotasjonspiller.
Selvfølgelig kan Valverde være kreativ, endre på dynamikken, og la en spiller som Aleñá få sjansen, eller legge om formasjonen til laget. I skrivende stund er ikke kamptroppen publisert, og trolig blir vi ikke klokere når den blir det heller. Vi må nok vente til lagene blir publisert en time før kampstart for å få svarene vi trenger.
Det som er utvilsomt er at spillerne vet hva som står på spill. Gang på gang har vi sett Barcelona se tamme ut i La Liga, for å spille en knallgod kamp i Champions League tre dager senere. Spillerne har en egen evne til å koble om når det er storkamp. Og det er det absolutt i morgen, for sesongens store mål står på spill.
Hvem: FC Barcelona – Olympique Lyonnais
Hva: Champions League, 1/8 finale, kamp 2
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: 13. mars, kl. 21:00
Hvordan: Tv2 Sport1, Tv2 Sumo, Viaplay