Det er optimisme i den katalanske klubben for at den nederlandske midtstopperen skal komme til nettopp de denne sommeren.
Det kan virke som om at signeringen av Matthijs de Ligt har tatt samme rute som vi så med Frenkie de Jong. Midtstopperen så ut til å være en veldig vanskelig signering for klubben både på grunn av økonomiske og sportslige årsaker, men i de siste ukene har ting endret seg i den katalanske klubbens favør.
Barcelona tok ytterlige steg i forhandlingene med De Ligt i slutten av februar. Signeringen er ikke klar, men klubben er optimistisk på grunn av Ajax midtstopperens ønske om å komme til Camp Nou. Operasjonen er i gang, det vil bli vanskelig, men alt er i rute så langt.
Bekymret for lite spilletid
Barça møtte De Ligt og hans agenter i slutten av november i Amsterdam. Svarene de fikk da var ikke positive. De Ligt har store tilbud på bordet fra andre steder, men fremfor alt var han bekymret for hvor mange minutter han ville få på Camp Nou neste sesong.
Han ønsker en leder-rolle på banen og klubber som Juventus og Bayern Munich var klare til å gi han det fra starten av. I Barça må han konkurrere med Lenglet, Umtiti og Piqué og det kompliserte samtalene.
Ombestemt seg
Barcelona hadde bokstavelig talt gitt opp signeringen av De Ligt og fokuserte kun på De Jong. De presset til og med Todibo-signeringen frem med hensikt om at han ville bli viktig for neste sesong. Alt så mørkt ut før De Ligt fortalte klubben at han var klar for å ta utfordringen. Det virker som han har bestemt seg og det vil kanskje bare endre seg igjen hvis han mottar et ekstremt lukrativt tilbud.
Etter å ha blitt fortalt dette, begynte Barcelona igjen med forhandlingene. Det skal sies at Barcelona og De Ligt sin agent, Mino Raiola, har en god forståelse for hverandre, hvor Raiola er nær noen av klubbens signeringskomité. Forholdet mellom Barcelona og Ajax er også veldig bra.
Det som alle er tydelige på, er at De Ligt kommer til å bestemme sin fremtid om én måned. Midtstopperen ønsker å ta en avgjørelse og det ser ut som at Barcelona er i føringen, men ingenting er signert. Barça har gjort alt de kan, og de eneste de kan gjøre nå er å vente.
Tror du De Ligt havner i Barcelona?