Etter seier mot Real Madrid i gårsdagens El Clásico er det tid for å sette kampen i kontekst.

Har vært på andreplass siden 1932

Med 1-0-seieren takket være Ivan Rakitic har Barcelona nå vunnet 96 ganger mot Real Madrid. De hvite har vunnet 95 ganger mot Barcelona og oppgjøret har endt uavgjort 51 ganger. Tidligere i uken ble stillingen lik da Barcelona vant 0-3 i Copa del Rey og lagene sto med 95 seiere hver. Derfor var det en historisk dag for katalanerne når de for første gang siden 1932 hadde overtaket med den 96. seieren.

Tatt seg opp i nyere tid

Før 2003 hadde Barcelona bare vunnet 13 av de 74 kampene på Madrids hjemmebane, men siden 2004 har de nå vunnet 13 av de siste 25. 11 av disse kampene har kommet det siste tiåret, med kamper som 2-6-kampen i 2009, 0-4 i 2015 og 0-3 forrige sesong, for å nevne noen. Gårsdagens kamp var også første gang i historien der Barcelona vant to kamper på rad mot Real Madrid, noe som aldri har blitt gjort før. Katalanerne slapp heller ikke inn et eneste mål på disse to kampene og begge kampene var på Santiago Bernabéu. Rett og slett en mareritt-uke for hovedstadslaget.

Gerard Piqué

Og på toppen av det hele har vi Gerard Piqué. En mann som blir buet og pepet på konstant av hjemmefansen i hvert eneste clásico i Madrid. Denne sesongen har han spilt 360 minutter mot Real Madrid. Barcelona står med tre kamper på rad uten baklengs med Piqué på banen. Ikke et eneste gult kort og en opptreden for historiebøkene sammen med Lenglet i går. En vegg. I gårsdagens kamp hadde Piqué 1 takling, 3 gjenvinninger og hele 14 klareringer av ballen. Han blokkerte 3 skudd på mål og ga fra seg bare 1 frispark i mot.