Vi tar et tilbakeblikk i El Clásico-historien.
Det har blitt servert en rekke minneverdige oppgjør mellom Barcelona og Real Madrid. På lørdag møtes lagene igjen, og nå ser vi tilbake på El Clásico for fem, ti og femten år siden.

25. april 2005: Real Madrid 1-2 Barcelona

Det var en jevnspilt kamp til første omgang var ferdig, og lagene gikk til pause med 0-0 på resultattavla. Men i andre omgang var det mer action.
Og det var faktisk nåværende Real Madrid-manager Santiago Scolari som scoret denne april-kveldens første mål. Etter et innlegg fra venstrekanten som førte til litt klabb og babb, satte Scolari til slutt ballen i nettet bak Victor Valdés rundt ti minutter ut i andre omgang.
Men da vi nærmet oss timen spilt, fikk Giovanni van Bronckhorst ballen ute på venstresiden. Han slo et flott innlegg til Patrick Kluivert, som headet ballen enkelt inn i mål. Reprisene viste at det var en liten offside, men målet stod likevel.
Da kampen nærmet seg slutten, og det så ut til å ende i 1-1, kom en av de virkelig store legendene fram og avgjorde. Ronaldinho chippet inn i feltet, og traff Xavi, som tok en hælvariant på volley i det 86. minutt. En ikonisk scoring av vår tidligere nummer 6.

2. mai 2009: Real Madrid 2-6 Barcelona

En kamp som virkelig markerte Barcelonas dominans under Pep Guardiola. Laget kom til Santiago Bernabeu med en fire poengs ledelse ned til Real Madrid, noe som betydde at Real Madrid nesten måtte vinne kampen for å sjans til å vinne La Liga.
I stedet endte det opp i ydmykelse, der Barcelona vant 6-2 til sammen. Men det var Real Madrid som startet best, og en 21 år gammel Gonzalo Higuain satte 1-0 for Real Madrid etter 14 minutter spilt.
Like etter skulle Thierry Henry svare med en flott scoring, der han fikk en presis chip fra Messi. Og kun to minutter senere tok Barcelona ledelsen etter en hard heading fra vår kaptein, Carles Puyol. Midtstopperen kysser kapteinsbindet i feiringen, og videre var det full dominans fra Barcelona.
Messi scoret to flotte mål og Thierry Henry fikk også sitt andre. I tillegg kom Piqué på scoringslisten mot vår erkerival. Det er verdt å merke seg at Xavi hadde fire målgivende denne kvelden. Helt avgjørend for at Barcelona gikk seirende ut av Santiago Bernabeu.

23. mars 2014: Real Madrid 3-4 Barcelona

Nok en minneverdig kamp fra Barcelona, og nok en gang skjer det på Bernabeu. Denne gangen med Messi i fokus.
Det var mye som gikk galt for Barcelona denne sesongen, og for å holde følge med Atlético Madrid og Real Madrid, måtte Barcelona vinne kampen.
Det startet meget bra når Iniesta banket ballen i nettet med venstrebenet etter kun syv minutter. Men Benzema tok ansvar for hvittrøyene, og satte inn to raske mål, og dermed sendte Real Madrid i ledelsen.
Men Messi ville det annerledes. Etter flotte kombinasjoner med Neymar, scoret han utligningen like før pause, og lagene var like langt. Ti minutter i andre omgang skulle hovedstadslaget slå tilbake nok en gang etter at Piqué handset i feltet. Ronaldo gjorde ingen feil, og satt ballen bak Valdés.
Etter timen spilt kommer Neymar alene med keeper, men blir tatt av Ramos. Midstopperen får direkte rødt kort av dommer, og Messi scorer sitt andre mål i kampen på straffe.
Med under ti minutter igjen av kampen, stoppes Iniesta på et ulovlig vis av Carvajal og Alonso. Dommeren blåser straffe til katalanerne, og Messi får muligheten til å score hattrick. Argentineren er naturligvis sikker, og setter sitt tredje mål for dagen, og blir den store helten i El Clásico.