Barcelona hadde en god opplevelse sist gang de var på besøk i seriesammenheng på Santiago Bernabeu.
Slik stilte lagene:
Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric, Kovacic; Benzema, Ronaldo.
Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta, Paulinho; Messi, Suárez.
Barca hadde et forsprang på elleve poeng med én kamp mer spilt. Det var derfor en «must win» kamp for de helhvite fra Madrid. Det var en intenst kamp hvor Real Madrid var det førende laget i starten. Man la tidlig merke til at Mateo Kovacic hadde fått i oppdrag om å mannsmarkere Lionel Messi. Kroaten fulgte argentineren overalt på banen og ga han generelt lite rom og tid. Det ble ikke mange sjansene i første omgang, men det skulle virkelig ta seg opp for Barça i den andre.
Fantastisk andreomgang
Barcelona tok grep allerede fra første spark på ballen i andreomgang. De kontrollerte banespillet til de grader og de helhvite slet ofte med å gjenvinne ballen. De tok mer og mer over og Zidane sitt nevnte taktiske grep skulle koste Real Madrid. Etter 54 minutter spilt vendte Sergio Busquets seg ut av presset til Madrid-laget på fantastisk vis før han spilte Rakitic på løp. Istedenfor å gå i press på kroaten, valgte Kovacic å følge Messi, og dermed hadde Rakitic helt fri løpebane fremover. Han fant Sergi Roberto som på vakkert vis spilte ballen over til Luis Suárez som satt ballen i mål, og dermed 1-0.
Etter 63 minutter bestemte Daniel Carvajal seg for å være keeper og dermed ble den spanske høyrebacken utvist i noe som drepte kampen helt. Messi satt straffesparket kontant i mål og dermed 2-0. Målet til Messi var forøvrig hans 526. for Barcelona, og med det slo han Gerd Müllers nesten 40 år gamle rekord på flest mål for én klubb i en topp-fem liga.
Tre minutter på overtid kom Messi seg nok en gang fri på kanten og med kun én sko på beina fant han Aleix Vidal fri som satt inn 3-0 med kampens siste spark på ballen. Dermed var ydmykelsen komplett og Barcelona vant 3-0 på Santiago Bernabeu.
Med én kamp mer spilt var da Barça hele 14 poeng foran erkerivalene fra Madrid og kunne til slutt seile enkelt inn til et nytt seriegull i mai.