Champions League er endelig tilbake. Barcelona trakk som kjent franske Lyon i 8-delsfinalen, og må ses på som store favoritter for avansement til kvartfinalen.
Morgendagens motstandere kan se tilbake på et litt merkelig gruppespill. I gruppe med Manchester City, Shakthar Donetsk og Hoffenheim var Lyon det eneste ubeseirede laget, og på mesterlig vis slo de selveste City på Etihad. Samtidig endte de fem øvrige oppgjørene uavgjort, og i siste kamp mot Shakthar så det lenge ut til at franskmennene skulle ryke ut. Et flott comeback sørget dog for avansement til 8-delsfinalen.
Selv om Barcelona havnet i dødens gruppe med Tottenham, Inter og PSV ble veien mot gruppeseier en parademarsj for Valverdes gutter. Det ble til slutt fire seiere, to uavgjort og ubeseiret på lik linje med Lyon. Messi ble ikke overraskende Barcelonas toppscorer, med seks mål på fire kamper. Det skal sies at han kun spilte tre fulle oppgjør, og fikk drøye 30 minutter i siste kamp mot Tottenham.
Forrige gang Barcelona og Lyon møttes i Champions League var i sesongen 2008-09, også da i 8-delsfinalen. Den gang vant Barcelona 6-3 sammenlagt, og endte til slutt med å vinne hele turneringen.

Troppen

Arthur og Cillesen er som kjent skadet, mens Todibo og Samper er utelatt. I tillegg er Samuel Umtiti endelig tilbake i troppen, og kan mot sine gamle lagkamerater få sine første minutter siden november. Det betyr at Valverde har tatt med seg følgende 21 spillere til Frankrike: Ter Stegen, Peña, Ezkieta, Semedo, Roberto, Wagué, Piqué, Lenglet, Umtiti, Murillo, Alba, Busquets, Vidal, Rakitic, Aleñá, Coutinho, Malcom, Dembélé, Messi, Prince og Suárez.
For Lyon er deres beste spiller, Nabil Fekir suspendert til det første oppgjøret på Parc Olympique Lyonnais.
Hvem: Olympique Lyonnais – FC Barcelona.
Hva: Champions League, 8-delsfinale.
Hvor: Parc Olympique Lyonnais, Lyon.
Når: Tirsdag 19. februar, kl: 21:00.
Hvordan: Viasport 1.